Jan Podroužek
Premium
1. července 2022 • 04:55

Pan (Ne)postradatelný. Za kulisami se řeší Olayinkova budoucnost ve Slavii

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řeší se jeho výplata a odchod. Neřeší se jeho odchod… Perspektiva Petera Olayinky ve Slavii je dvojí, záleží na tom, koho se zeptáte. Spolehlivý záložník a jeden z nejzkušenějších hráčů kádru Jindřicha Trpišovského má stále velkou hodnotu pro realizační tým, pro vedení klubu ale začíná být rok před koncem smlouvy drahý. V jedné věci se ale oba tábory shodují. „Když přijde adekvátní nabídka, nebudeme mu bránit v odchodu.“ Kam se rýsuje jeho možná cesta?



V Rakousku se chystá na novou sezonu, jako by se nechumelilo. Ve středu proti Olympiakosu (1:1) nastoupil v prvním přípravném utkání na levém křídle, odběhal si poctivou hodinku. Jenže za kulisami předsezonní dřiny to kolem Petera Olayinky žije. Nebo chce žít...

Nejbližší hráčovo okolí tvrdí, že záložník má velkou touhu po dalším angažmá v zahraničí. Po čtyřech letech ve Slavii a ve svých 26 letech cítí, že přichází pravá chvíle. Koneckonců už to málem bylo, před rokem ho lovil dánský FC Kodaň, Nigerijec ovšem neprošel zdravotní prohlídkou.

SESTŘIH: Slavia - Olympiakos 1:1. Remízu s řeckým šampionem zařídil Ousou
Video se připravuje ...

Teď je ve zlomovém bodě svého slávistického působení. Má rok do konce smlouvy, přitom se ale chová vůči svému mateřskému klubu velmi vděčně a všem dává najevo svou spokojenost.

„Slavia mu přirostla k srdci, je to cítit z každého rozhovoru, který s ním vedeme,“ říká Jaroslav Köstl, asistent kouče Jindřicha Trpišovského.

Během těch čtyř sezon si kromě úspěchů vybojoval pozici jednoho ze zástupců kapitána, na hřišti svědomitě slouží útoku i obraně.

„Ze zahraničních hráčů je tu nejdéle, nepočítáme-li Slováka Kubu Hromadu, je to ohromně kvalitní fotbalista, odvedl nám skvělé služby,“ vypráví uznale Köstl.

Jenže i přesto nelze současnou docela komplikovanou situaci pomíjet.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud