Jan Vacek
1. července 2022 • 13:50

Prokletí pokračuje! Drchal si zlomil klíční kost, restart se odkládá

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smůla se mu lepí na paty i celé tělo. Václav Drchal se jí ne a ne zbavit. Podle informací redakce iSport.cz si mladý útočník Sparty v týdnu na tréninku zlomil klíční kost. Už je po operaci, soustředění v Bad Kleinkirchheimu, kam tým kouče Briana Priskeho vyráží v neděli, už se ho týkat nebude. Doba rekonvalescence se odhaduje na šest až osm týdnů.



Na jaře hostoval v německých Drážďanech, po sezoně se vrátil do Sparty, a chtěl se poprat o místo v prvním týmu. Václavu Drchalovi ale plány opět překazily zdravotní problémy. Mladý útočník si v týdnu na tréninku zlomil klíční kost, okamžitě podstoupil i chirurgický zákrok a čeká ho dlouhá pauza.

Je tak jisté, že se svými spoluhráči v neděli neodcestuje na herní soustředění do Bad Kleinkirchheimu. Místo finální fáze přípravy na nový ročník se bude dvaadvacetiletý střelec věnovat rehabilitaci. Podle prvních odhadů by mohl být mimo hru šest až osm týdnů.

Pro Drchala je to další velká rána. V minulosti si už dvakrát vážně poranil koleno. Nejprve v květnu 2018 a poté přesně o rok později. Právě zranění rozlet perspektivního útočníka výrazně přibrzdila.

V dresu Sparty vstřelil na jaře 2019 tři branky, svou rychlostí a přímočarostí dělal obranám soupeřů velké starosti.

Po druhé operaci kolena se ale zatím marně snaží dostat do původní formy. Drchalovi se výtečně vydařil závěr sezony 2020/2021, kdy na hostování v Mladé Boleslavi vstřelil v posledních čtyřech kolech dohromady pět branek.

V minulém ročníku ale za Spartu naskočil ve FORTUNA:LIZE pouze do čtyř duelů, ve kterých zaznamenal dvě branky a asistenci. V zimě se přesunul do druhé bundesligy, v Drážďanech ale ze 14 startů nevytěžil ani jednu trefu.

Tohle léto pro něj mohlo představovat restart, v nedělní přípravě s Duklou si dal sice smolný vlastní gól, ten ale napravil trefou do té správné branky. Teď se každopádně další vzestup vinou zranění opět odkládá.

SESTŘIH: Sparta - Opava 3:0. Hladká výhra, Kuchta ještě nehrál
Video se připravuje ...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud