9. července 2022 • 20:20

Zajíc si pojistil flek v Dynamu dvěma góly. Proč ale nebyl spokojený?

Autor: mms, mik
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Polsku byl přehlížený, doma se znovu nadechuje. Tomáš Zajíc v létě vyměnil Zaglebii Lubin za budějovické Dynamo – a zatím nelituje. Někdejší útočník reprezentační jednadvacítky zaujal dvěma góly v přípravě s druholigovou Vlašimí (6:3), ale velká slova z něj nepadala. „Nebyl jsem se sebou úplně spokojený, měl jsem těžké nohy,“ říkal po přáteláku hraném na dohled od temelínských věží.



Léto, čas změn. Pro fotbalové České Budějovice to platí dokonale, po odchodu dlouholetého a úspěšného trenéra Davida Horejše začíná Dynamu nová éra s Jozefem Weberem. Jejím symbolem může být i Tomáš Zajíc, jenž chce na jihu zapomenout na šedivý rok v Polsku.

V Lubinu se trápil, za celou sezonu stihl jen dvě ligové trefy. A nakonec byl rád, že ho Baník, jemuž patřil poslední dva roky, pustil do Budějovic. V konkurenci Ladislava Almásiho a Jiřího Klímy by to měl složité, zato na jihu potřebovali zacelit díry po Micku van Burenovi a Ondřeji Mihálikovi.

„V Budějovicích se mi líbí, i když jsem zatím nikde moc nebyl. Dojdu unavený z dvoufázového tréninku a ležím,“ vykládal 25letý útočník se slováckým akcentem. „První dva týdny byly hodně náročné na fyzičku, v Polsku to bývalo o hodně jednodušší.“

Ještě v předminulé sezoně nasázel v Baníku osm ligových gólů, jenže rok v Lubinu ho zbrzdil. Teď se pokouší o restart v Budějovicích – a hned ve druhém testovacím zápase proti Vlašimi si připsal dva zásahy.

„Jsem za to rád, ale taky jsem mohl dát hattrick,“ vyprávěl po rušném duelu v Temelíně, kde padlo devět branek. Tentokrát kmital na své klasické pozici na hrotu, ovšem před týdnem proti Dukle (3:1) operoval na „desítce“. „Tomáše jsme minule zkoušeli na trochu jiné pozici, protože si do ligy chceme nachystat dvě nebo tři variabilní rozestavení. Pochopitelně víme, že bude silnější v útoku,“ pravil trenér Weber.

„Na podhrotu jsem musel hodně bránit, což mi moc nevyhovovalo,“ usmál se Zajíc. „Celý život hraju na hrotu a dneska jsem si to radši pojistil dvěma góly.“

Produktivní útočník se Dynamu může hodit, v minulé sezoně se o góly dělilo víc ofenzivních hráčů. Včetně prominentních hostů Van Burena s Mihálikem, kteří se v létě vrátili do Slavie a Plzně. Kromě Zajíce se otvírá prostor třeba pro nového křídelníka Jakuba Švece nebo pro staré známé Michala Škodu s Jakubem Horou, kteří měli proti Vlašimi letní premiéru.

„V předchozím zápase proti Dukle jsme dali přednost mladším klukům, abychom si o nich udělali přehled,“ vysvětloval Weber. V pondělí se svým týmem sedne na Střeleckém ostrově do autobusu a vyrazí směr Kaprun. Dynamo na soustředění otestuje formu i proti dvěma bundesligovým značkám – Augsburgu a Unionu Berlín.

„Před lety jsem si ve Slovácku zahrál proti AS Řím a tohle bude taky svátek,“ vyznal se Zajíc. Kolik gólů ještě (nejen) v létě přidá?

Ještě jedna posila?

Budějovický trenér Jozef Weber by ještě rád vyztužil kraje zálohy – a do téhle tužby by mu mohl zapadnout exolomoucký křídelník Tomáš Zahradníček (28). O jeho jednáních s Dynamem již iSport.cz informoval, teď už se podle kuloárních informací jde do finále. Rozhodnutí by mělo přijít v neděli s tím, že pokud Zahradníček o den později neodjede s Budějovicemi na soustředění do Rakouska, jeho příchod definitivně padne. V Sigmě strávil zatím celou ligovou kariéru a na konci června mu na Hané vypršela smlouva.

SK České Budějovice Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud