Jan Vacek
11. července 2022 • 18:25

Sparta má v záloze na výběr, ale... Strach o Krejčího, ve hře je i posila

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
17
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Do středu pole Sparta získala Lukáše Sadílka, ve velmi zajímavém světle se ukazuje navrátilec z hostování v Teplicích Jan Fortelný. „Pokud jde o zálohu, máme kam sáhnout,“ pochvaluje si asistent trenéra Thomas Nörgaard. Letenské ovšem trápí situace kolem Ladislava Krejčího mladšího, jenž nadále laboruje s bolavými zády a ostrý start nové sezony téměř jistě nestihne.



Za standardní situace už by měl v nohou několik desítek minut v rámci přípravných zápasů. Ladislava Krejčího mladšího ale nadále do plné akce nepouští zranění zad.

Mladý záložník, dost možná nový kapitán Sparty, jede během soustředění v rakouském Bad Kleinkirchheimu v individuálním režimu.

Výklus na hřišti, rehabilitační cvičení. Víc toho zatím třiadvacetiletý záložník nemůže. A v nejbližších dnech se na tom nejspíš nic nezmění. Krejčího totiž čekají v nadcházejících dnech další lékařská vyšetření. Už nyní je prakticky jisté, že si Sparta bude muset v úvodu ročníku poradit bez něj.

I proto se v zákulisí hovoří o tom, že se Letenští na hráčském trhu poohlížejí po posile do středu pole. Bez ohledu na to ovšem má Brian Priske se svými kolegy zajímavý výběr.

Ladislav Krejčí s asistentem Thomasem Nörgaardem na soustředění Sparty v Rakousku
Ladislav Krejčí s asistentem Thomasem Nörgaardem na soustředění Sparty v Rakousku

Oficiálně stvrzený byl přestup Lukáše Sadílka ze Slovácka, o místo v sestavě si říká Jan Fortelný, jenž zářil během hostování v Teplicích. K tomu připočtěme Kryštofa Daňka, Adama Karabce, Michala Sáčka, Filipa Součka či Davida Pavelku, jenž ale rovněž není zcela fit.

„Doufám, že pro nás finální výběr sestavy pro první soutěžní zápas bude složitý. Kluci si vedou dobře, neusnadňují nám to. Je pro nás jenom dobře, že máme k dispozici celou řadu možností. Pořád jsme v procesu, že hráče poznáváme. Chceme jim dopřát dostatek herního prostoru,“ prohlásil asistent Thomas Nörgaard po úvodním rakouském testu s Rijekou.

V mezidobí už Sparta absolvovala další utkání s Wolfsbergerem (0:1), ve středu je pak na programu generálka s maďarskými klubem FC Paksi. Je pravděpodobné, že do něj už tým půjde v plné síle. Na koho trenéři ukážou? Proti Rijece naskočilo ve středu pole trio Sadílek, Fortelný, Daněk. A nevedlo si vůbec zle.

„Ještě máme dost času na to, abychom učinili definitivní rozhodnutí. Pro nás je hlavní, že máme z čeho vybírat,“ ubezpečil Nörgaard.

Krejčí do této množiny pro tuhle chvíli nespadá, což deset dní před první bitvou s Vikingem v rámci druhého předkola Konferenční ligy rozhodně není pozitivní zpráva.

Kuchta exkluzivně z Rakouska: Zahraničí bylo ve hře, za Spartu jsem rád
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Podívejte se na CELÝ FILM: Adam Hložek, předurčen k úspěchu
Video se připravuje ...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
17

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud