14. července 2022 • 19:42

Tvrdíkův návrat do Slavie: Úplně zdravý nejsem, ale... Děkoval i rivalům

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
24
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

V březnu šel fotbal úplně stranou. Jaroslavu Tvrdíkovi byla diagnostikována rakovina, slávistický šéf musel na akutní operaci a z dění v klubu se pro zbytek uplynulé sezony stáhl. Po čtyřech měsících je ale boss „sešívaných“ zpátky! „Pořád nejsem úplně zdravý a potýkám se s následky léčby. Ale můj stav mi umožňuje, abych se vrátil,“ prohlásil předseda klubového představenstva na tiskové konferenci.



Zpráva o Tvrdíkově vážné nemoci na jaře šokovala Slavii i celý český fotbal. Teď ale z Edenu přicházejí výborné novinky.

Šéf ligového vicemistra vystoupil na čtvrteční tiskovce, na které Pražané ve velkém představili změny i plány do budoucna, a hned na úvod se ke svému zdravotnímu stavu vyjádřil.

„Měl jsem rakovinu, ta se rychle vyléčit nedá. Jsem onkologickým pacientem, možná jím budu do konce života. Pořád nejsem úplně zdravý a potýkám se s následky léčby. Mám za sebou operaci a ozařování, s nemocí ještě budu bojovat další měsíce, pravděpodobně roky. Ale můj stav mi umožňuje, abych se vrátil do práce,“ popsal Tvrdík, jak se cítí.

Být dál v ústraní už mu nevyhovovalo.

Jaroslav Tvrdík se po léčbě vážné nemoci vrací do Slavie
Jaroslav Tvrdík se po léčbě vážné nemoci vrací do Slavie

„Nechci už sedět mezi čtyřma stěnama doma a přemýšlet, co mě čeká. Myslím, že klub potřebuje, abych se vrátil, kolegové už jsou unavení,“ pousmál se. „Těším se zpátky do práce a jsem hrozně rád, že se do Slavie vracím. Vracím se mezi přátele a věřím, že mi to pomůže i do dalšího boje s nemocí,“ doplnil.

Zároveň také ocenil solidaritu a podporu fanoušků i zástupců největších soupeřů. „Přišly mi tisíce zpráv, byl jsem dojatý a překvapený. A děkuju i manažerům ostatních klubů, zejména Sparty, Plzně nebo Baníku. Ukázalo se, že když jde o vážnou věc, rivalita jde stranou,“ podotkl Tvrdík.

V dalším průběhu tiskové konference se pak omluvil slávistické legendě Milanu Škodovi, kterého v proslovu omylem překřtil na bratra Michala. „Vnímejte mé chyby s nadhledem. Pro mě je po nemoci zázrak, že jsem tady a můžu k vám hovořit,“ poprosil o ohleduplnost.

Kdo je Jan Kuchta? Tvrdík i Trpišovský okomentovali útočníkův přestup do Sparty
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
24

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud