Jan Podroužek
10. října 2022 • 05:00

Co ukázala prohra Slavie: těžký život bez Santose, špatná venkovní bilance

Vstoupit do diskuse
22
  • Video se připravuje ...

    Potřetí za sebou ztratila Slavia ve venkovní ligovém zápase, po prohře v Olomouci (0:2) má až desátou nejlepší bilanci na hřištích soupeřů. A raduje se hlavně Viktoria Plzeň, která na „sešívané“ hromadí náskok čtyř bodů a navíc má zápas k dobru.

  • Plzeň využívá každé chyby

    I přesto, že v Evropě jdou od dardy k dardě, doma frčí až na dvě výjimky na maximum. Viktoria Plzeň už má na Slavii náskok čtyř bodů, zápas k dobru a navíc ve vzájemném utkání nedávno vyhrála přesvědčivě 3:0. „Sešívaní“ ztratili oproti pouhým čtyřem západočeským už jedenáct bodů a komplikují si tak plánovaný návrat na český ligový trůn.

    SESTŘIH: Olomouc - Slavia 2:0. Neproměněné tutovky a další venkovní bída sešívaných
    Video se připravuje ...

  • Uspíší Kačaraba odpustek Santosovi?

    V posledních dvou soutěžních zápasech – v Konferenční lize proti Kluži a teď v lize v Olomouci – Slavia prohrála, pokaždé přitom došlo na tradiční a fatální chybu v obraně, jichž „sešívaní“ od začátku sezony střádají neuvěřitelné množství. Na začátku poslední reprezentační pauzy přitom klub přijal usnesení, že z „áčkové“ rotace bude pro svou výkonnostní nespolehlivost vynecháván stoper Eduardo Santos. Jistě si za své kiksy zasloužil přísnější režim, ovšem s ohledem na to, že kouč Jindřich Trpišovský teď nemá přirozenou náhradu za dvojici Aiham Ousou-Taras Kačaraba, je to adekvátní a rozumné řešení? Slavia si tímhle chtěla vyřešit část svých problémů v defenzivě, ale spíš si sama ztížila život.

    Olomouc - Slavia: Kačaraba odvrátil míč do cesty Chytilovi, který propálil Koláře! 2:0
    Video se připravuje ...

  • Venkovní liga, nevenkovní Slavia

    Zatímco nejvyšší soutěží lomcuje téma, jak hostující týmy sbírají body ve velkém a zvlášť úspěšní jsou v tom Bohemians, venkovní bilance „sešívaných“ je až desátá nejlepší. Ze šesti utkání získal český vicemistr jen sedm bodů, o devět méně než právě „klokani“. Poslední výhru venku si červenobílí připsali na konci srpna v Brně, od té doby tři zápasy s bilancí jedné remízy a dvou proher.

    David Douděra lituje zahozené šance David Douděra lituje zahozené šanceFoto Michal Beránek / Sport

  • Důraz jako symbol olomouckého vzepětí

    Čím Slavia dřív solila zápasy svým soupeřům, sama ochutnala v Olomouci. Fyzická a důrazná hra Sigmy společně s důsledností vedla ke třem bodům, byť o zcela bezchybný výkon nešlo vzhledem k šancím Slavie. I tak šli ale domácí za vítězstvím nejlepším způsobem, jaký jim přinesl z posledních třech utkání sedm bodů. A díky namačkané tabulce taky posun na sedmé místo bod od top šestky.

    Fotbalisté Olomouce slaví výhru nad Slavií Fotbalisté Olomouce slaví výhru nad SlaviíFoto ČTK / Peřina Luděk

Vstoupit do diskuse
22

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud