Jan Vacek
16. října 2022 • 04:55

Co ukázala Sparta: dvě tváře i síla z lavičky. Za urážky Slavie pískot

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
12
  • Video se připravuje ...

    Na jedné straně Sparta po čerstvé výhře 4:0 v Brně. Na té druhé Pardubice, obyvatel ligového suterénu. Nezajímavý, skoro až nudný zápas, chtělo by se říct. Ale kdepak! Na Letné se rozhodně servíroval nadstandard. Pražané sice výhrou 5:2 splnili povinnost, k vysoké kvalitě utkání ovšem přispěli i Východočeši. V sobotu večer to ovšem nebylo pouze o fotbale... Podívejte se, co všechno divoký duel přinesl.

  • Útok top, obrana trop

    Jako by v sobotu večer proti Pardubicím nastoupily dvě Sparty. Jedna, ofenzivně naladěná, která fanoušky bavila nápaditými akcemi, pěti góly a dalšími šancemi. A pak ta druhá, která ostentativně přehlížela defenzivní povinnosti. Jestliže směrem do útoku Letenští v duelu s posledním týmem FORTUNA:LIGY obstáli (a branek mohli přidat mnohem víc), v obraně měli velké problémy. Do velké míry si za ně při tom mohli sami, působili totiž obrovsky laxně. Patrné to bylo u obou inkasovaných branek, kdy zcela vychladil své povinnosti krajní bek Tomáš Wiesner. V těžších duelech, které na rudé ve zbytku podzimu čekají, by se tahle liknavost mohla krutě nevyplatit. „Dali jsme hezké branky. Z naší obranné činnosti jsme ale zklamaní. Povolili jsme soupeři až příliš mnoho šancí a střeleckých možností, s tím nemůžeme být spokojení. Důkladně si to rozebereme,“ ujistil trenér Brian Priske.

    Sparta - Pardubice: Sychra krásným volejem prostřelil Kováře! 3:2
    Video se připravuje ...

  • Síla z lavičky

    Adam Karabec musel do hry po zranění Jakuba Jankta už v prvním poločase, Martin Minčev si odpíchl nástup na posledních zhruba pětadvacet minut. Oba hráči ale svým výkonem Spartě výrazně pomohli. Karabec její hru díky ofenzivní kreativitě rozhýbal, Minčev naopak osvědčil přímočarost a z placu si odnášel gól i asistenci. „Oba nám moc pomohli. Minčev dokáže být agresivní, drží tempo, hraje přímočaře, daří se mu dávat góly. Kara má úžasné útočné dovednosti, ale je potřeba, aby se v některých situacích choval víc dospěle,“ hodnotil Priske.

    Sparta - Pardubice: Sadílkův centr našel Minčeva, 4:2!
    Video se připravuje ...

  • Kotel versus Letná

    Bylo odehráno sotva půl hodinky a sparťanský kotel už potřetí spustil urážlivý pokřik „jude Slavie“. V domácím utkání proti Pardubicím, nutno podotknout… Reakce zbytku stadionu, tedy drtivé většiny diváků, na sebe ovšem nenechala dlouho čekat. Fanoušci osazenstvo v kotli vypískali, s každým dalším skandováním dávali svou nevoli najevo hlasitěji a hlasitěji. Stejný příběh se pak opakoval i ve druhém poločase. Je tak naprosto evidentní, že i po duelu s Východočechy do kanceláří Sparty přistane tučná složenka od Disciplinární komise. „Omlouvám se, tohle nemůžu moc komentovat. V průběhu zápasu jsem to nezaregistroval. Někdy je špatně a někdy možná dobře, že češtině nerozumím. Je pro mě tedy těžké o tom mluvit. Jsem rád, že nám po celou sezonu chodí fandit tolik lidí,“ uvedl Priske.

    Sparta - Pardubice: Kotel domácích skanduje “Jude Slavie”, tribuny pískají
    Video se připravuje ...

  • Odvážné Pardubice bavily

    Pamatujete, jak to vypadalo, když před pár týdny zavítal na Letnou Baník? Pod nyní již bývalým koučem Pavlem Vrbou vsadili Ostravané na totální defenzivu, za celý duel vyprodukovali jedinou střelu na branku. To Pardubice bitvu s favoritem chytily za jiný konec. Jejich kouč Radoslav Kováč naordinoval odvážnou hru, hráči jeho pokyny splnili. Výsledkem bylo oboustranně velmi zajímavé střetnutí, které se muselo líbit. „Odehráli jsme tu fakt dobrý zápas. Padlo hodně gólů, lidem se to muselo líbit. Bylo to otevřené, nechtěli jsme zalézt, byli jsme aktivní,“ prohlásil Kováč. „Soupeř si zaslouží kredit, udělal nám to složité,“ ocenil Priske.

    Sparta - Pardubice: Janošek přenádhernou trefou do šibenice srovnal na 1:1!
    Video se připravuje ...

  • Derby? Kdepak, nejprve Domažlice

    Blíží se, blíží. Už příští neděli dojde k prvnímu derby „S“ v této sezoně. Očekávaná řež dvou úhlavních rivalů ale zatím dánského kouče Sparty nechává v ledovém klidu. Priske má v hlavě něco jiného: středeční utkání MOL Cupu v Domažlicích. „Vím, že nás teď čekají klíčové týdny. V první řadě ale musíme zvládnout utkání v Domažlicích, na něj směřujeme veškerou koncentraci. Vypadli jsme z Evropy, v domácím poháru musíme jít co nejdál. Jsme sice velcí favorité, ale určitě nic nepodceníme,“ zdůraznil.

    Sparta - Pardubice: Wiesner zavřel zadní tyč a pojistil vedení! 5:2
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
12

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud