Ondřej Škvor
1. listopadu 2022 • 13:23

Komise viděla v Ďolíčku dvě chyby. Sudí i VAR ponesou důsledky

Vstoupit do diskuse
31
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už víme, co si Příhodova komise rozhodčích myslí o vypjatých situacích z nedělního derby Bohemians–Slavia (1:4). V Ďolíčku viděla dvě pochybení, která smírně podělila mezi hlavního Tomáše Klímu a VAR Ondřeje Berku.Podrobnější rozbor všech tří klíčových situací z pohledu iSport.cz najdete ZDE>>>. S komisí se rozchází především v hodnocení úvodní (ne)penaltové situace.



Hromada versus Prekop

23. minuta, stav 1:1

Po vzájemném souboji v šestnáctce Slavie padli k zemi domácí Erik Prekop a hostující Jakub Hromada. Hlavní Klíma viděl faul od Prekopa, VAR mu doporučil přezkum. Klíma trval na původním verdiktu, rozehrávala Slavia.

Komise rozhodčích: Podle komise se jedná o spornou situaci. „Akceptujeme rozhodnutí rozhodčího,“ říká. A s tím souvisí, že VAR Ondřej Berka doporučil přezkum chybně. „V těchto případech VAR nemá intervenovat.“

Názor iSport.cz: Penalta se měla kopat, šlo o Hromadovo podražení Prekopa. VAR však skutečně neměl volat hlavního k monitoru, nejednalo se o zjevnou chybu. Leda že by ze vzájemné komunikace – což se patrně nestalo – bylo patrné, že hlavní viděl celou situaci zásadně jinak, než se odehrála.

Bohemians - Slavia: Hromada ve střetu s Prekopem, podle sudího o penaltu nešlo
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Jurečkův pád

27. minuta, stav 1:1

Václav Jurečka vběhl v domácí šestnáctce mezi Antonína Křapku a Daniela Krcha. První opřel svůj loket o něj, o druhého se zase opřel Jurečka. Ten následně spadl, Klíma nařídil penaltu. VAR mu doporučil přezkum. Klíma trval na původním verdiktu, samotný Jurečka z pokutového kopu vstřelil vítězný gól.

Komise rozhodčích: Klímova chyba. „Rozhodnutí bylo ve srovnání s předchozí situací nekonzistentní, rozhodčí nařídil pokutový kop chybně,“ tvrdí Příhoda a spol. I proto říká, že Berka se od videa ozval správně. „Správná intervence.“ 

Názor iSport.cz: Souhlas s obojím. Jen se sluší dodat, že penalta by se neměla kopat, ani kdyby ona předchozí situace neexistovala. Ta její nesmyslnost jenom podtrhla.

Bohemians - Slavia: Krch s Křapkou vzali Jurečku do kleští, ten ochotně upadl. Sporná penalta!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

45(+3). minuta, stav 1:2

Martin Dostál střílel v šestnáctce soupeře na branku, ale trefil ruku bránícího Aihama Ousoua. Ruku, která byla od předloktí k prstům zvednutá až k úrovni ramene. Zároveň se však slávista otáček tělem tak, aby doteku míče a horní končetiny zabránil.

Komise rozhodčích: V pořádku. „Ruka byla neúmyslná, směřuje od míče, krátká vzdálenost od soupeře, který hrál míčem, hráč se snaží svým pohybem předejít kontaktu ruky s míčem,“ zní stanovisko.

Názor iSport.cz: Gumová pravidla takový výklad skutečně umožňují, i když „pocitově“ to prostě ruka je. Argumenty komise tedy platí, snad s výhradou ke „krátké vzdálenosti“. Pokud to ruka pravidlově je, vzdálenost nehraje roli.

Sudí ponesou následky

„Dle názoru komise hlavní rozhodčí i VAR svými vstupy utkání pokazili a samozřejmě za to ponesou následky. Nevydařený výkon musíme zohlednit v příštích delegacích,“ říká za komisi rozhodčích její předseda Radek Příhoda.

Bohemians - Slavia: Dostál trefil Ousua, byla to ruka?
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
31

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud