16. prosince 2022 • 18:30

SESTŘIH: Sparta - Žilina 3:1. Výhra na úvod přípravy, pálil Haraslín i Jankto

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty v prvním utkání zimní přípravy porazili Žilinu 3:1. Pražané na Strahově vstřelili všechny branky už v prvním poločase, dvakrát se trefil slovenský reprezentant Lukáš Haraslín.



Sparťané výborně začali. Haraslín už v první minutě potrestal chybu v rozehrávce Žiliny a za dalších osm minut přidal druhý gól po Wiesnerově přihrávce. V závěru úvodní půle Jankto zvýšil na 3:0. Krátce po změně stran snížil Kopásek.

„Bylo to dobré utkání. Pro nás bylo zejména důležité, aby hráči před vánoční přestávkou zažili zápasovou zátěž. Už 16 dní trénujeme, máme za sebou fyzické testy, trénovali jsme i tady (na Strahově) na umělce. Bylo fajn vidět kluky zase hrát. Jsem docela spokojený s výkonem a nasazením kluků a tím, že jsme dali pěkné góly,“ řekl dánský trenér Brian Priske novinářům.

Dosavadní průběh přípravy, která začala 1. prosince, se mu zamlouvá. „Mám velkou radost z přístupu hráčů. Bohužel nás zasáhlo i onemocnění, které vyřadilo ze hry několik hráčů, například Caspera (Höjer), Magiho (Mejdra), Kuchtu a pravděpodobně pár dalších. Snad se během následujících dvou týdnů uzdraví,“ uvedl pětačtyřicetiletý rodák z Horsensu.

Jeho svěřenci sehrají další přípravný duel v úterý proti druholigovému Varnsdorfu. O den později zakončí první část zimní přípravy. Znovu se sejdou 3. ledna. Poté je čeká soustředění ve španělské Marbelle, kde sehrají další přípravná utkání. Generálka před startem jarní části ligy se uskuteční 21. ledna na Letné proti druholigovému Norimberku.

Priske nevyloučil možné posílení kádru. „Pravděpodobně ano. Nevím, jestli je (nějaká akvizice) na cestě. Neustále skautujeme a připravujeme kádr. Je normální, že po pěti šesti měsících společného času vyhodnotíme stav kádru. Počkáme si, co se stane po Vánocích,“ konstatoval někdejší kouč Midtjyllandu a Antverp.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud