13. ledna 2023 • 18:18

Servette - Slavia 0:3 a 0:1. Pálil i Tecl, druhý duel rozhodl Van Buren

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia odehrála v pátek na soustředění v portugalském Algarve hned dvě přátelská utkání během jednoho dne se Servette. V tom prvním Pražané švýcarský celek z Ženevy v klidu porazili 3:0. Trefili se Lukáš Provod a Stanislav Tecl, skóre uzavřel vlastní gól. Pražané zvládli i druhý duel, vítězství 1:0 vystřelil v 56. minutě Mick van Buren. Nizozemský útočník, který se do Slavie vrátil z hostování v Liberci, krátce předtím neproměnil penaltu.



V základní sestavě Slavie v prvním utkání byl i nigerijský stoper Ogbu, který do vršovického klubu přestoupil z norského Lilleströmu. Na pravé straně obrany nastoupil uzdravený slovenský univerzál Schranz. V úvodním poločase se trefili Provod a Tecl po přihrávce zimní posily Hronka.

Skóre v Algarve uzavřel v 76. minutě vlastní brankou Diallo. Na závěrečnou desetiminutovku naskočil krajní bek Bořil a těsně před koncem zblízka trefil tyčku. Dvaatřicetiletý reprezentant se po vleklém zranění kolena vrátil na hřiště poprvé od října 2021.

Druhý zápas proti Servette rozhodl v 56. minutě Van Buren. Nizozemský útočník, jenž na podzim hostoval v Liberci, krátce předtím neproměnil pokutový kop a v úvodu hlavičkoval do břevna. Slávisté vyhráli všechny tři dosavadní přípravné duely, v neděli zdolali Hradec Králové rovněž 1:0.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud