Jonáš Bartoš
17. ledna 2023 • 15:30

Plzeň nad evropským Manhattanem: Horváth s Bílkem bavili při penaltách

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BENIDORMU | Silný vítr v noci na úterý téměř zmizel, na dopoledním tréninku vítalo plzeňské fotbalisty příjemné sluníčko a téměř dvacet stupňů. Viktoria má ve španělském Benidormu, populární turistické destinaci, ideální podmínky pro přípravu na jarní sezonu. Deník Sport a server iSport.cz přímo na místě jako jediné české médium sledoval, jak vypadá trénink lídra FORTUNA:LIGY.



Čtyřhvězdičkový resort Meliá Villaitana poskytuje týmu veškerý komfort. Hned vedle prostorného hotelu jsou tréninková hřiště, bazény, golfová hřiště, zázemí pro posilovnu i regeneraci. Viktoria trénuje v příjemném, takřka letním počasí, pokud tedy nepřijde větrná smršť…

Plzeňští fotbalisté měli v úterý volnější program. V deset dopoledne začal jediný společný trénink, hráči se věnovali především regeneraci po pondělním duelu s maďarským Ferencvárosem. „Je třeba také odpočívat,“ zmínil asistent Pavel Horváth po druhém utkání ve Španělsku, které skončilo bezbrankovou remízou.

Mužstvo se rozdělilo na dvě party. Hráči, co odehráli v pondělí větší porci minut, pod dohledem kondičních trenérů na krásně střiženém trávníku lehce vyklusávali, větší část strávili v nedávno vybudované posilovně, která je hned u vstupu na hřiště. Na trávníku jich zbylo méně, těm se věnovala především trojice Bílek, Horváth a Bakoš.

Slalomy mezi tyčemi, rychlé narážečky, centry, uvolňování, nácvik střelby na připravené gólmany Jindřicha Staňka a Adama Zadražila. Novic z Táborska si na úterním tréninku zachytal vydatně, ale o tom ještě později…

Do střelby se zapojovala trojice mladíků Pavel Gaszczyk, Adam Pešek a Adam Kronus. S prvním týmem jsou ve Španělsku zejména pro to, aby při trénincích nabrali zkušenosti a pod dohledem starších mazáků. Centroval i zakončoval Jhon Mosquera, Adam Vlkanova nebo Václav Jemelka. Ryšavý obránce trénuje naplno, po operaci ramene si ale ještě dává pozor v soubojích a do zápasů zatím nenaskakuje.

Plzeňští trenéři Marek Bakoš a Michal Bílek při střelbě pokutových kopů
Plzeňští trenéři Marek Bakoš a Michal Bílek při střelbě pokutových kopů

Zejména kolumbijský záložník jel trénink v podobné intenzitě a nasazení, jako kdyby se hrál šlágr se Spartou nebo Slavií. Když ho několikrát skvěle vychytal Jindřich Staněk, vztekal se, že balony nekončí v síti. Šest hráčů (Gaszczyk, Pešek, Kronus a Jemelka, Vlkanova a Mosquera) se pak společně se dvěma gólmany přesunuli na menší hřiště, kde si zahráli „staří“ proti „mladým“ tři na tři.

Rychlá hra na malém prostoru ve velké intenzitě, v níž soupeřící šestici bedlivě sledovala trojice trenérů, měla vysokou úroveň a všem dala zabrat. Míče létaly rychle od nohou, padaly pěkné góly, brankáři si dobře zachytali.

Trenéři si asi nejvíc užili závěr celého úterního tréninku. Michal Bílek s Pavlem Horváthem už na velkém hřišti vzali balony a na Adama Zadražila kopali penalty. Ukázali, že i po skončení povedených kariér mají fotbal v noze. Zadražil se zapotil, trenéři jej dlouho nepustili z branky, jak je střelba bavila. Zkusili si i přímé kopy z hranice vápna, což byla oblíbená disciplína obou plzeňských šéfů. „Máme asi výborného gólmana,“ culil se Bílek, když jeho i Horvátha posila z Táborska několikrát pěkně vychytala.

Plzeň do Španělska pravidelně prchá před lednovými mrazy v Česku. Přibližně sedmdesátitisícový Benidorm je turistickým rájem v provincii Alicante na jihovýchodě pobřeží. Z kopců nad městem, kde plzeňská výprava bydlí, upoutá nádherný výhled. V létě je město plné dovolenkářů především z Británie, Irska, Polska, Belgie nebo Nizozemska. Nabízí krásné pláže i nepřeberné množství zábavy v barech, restauracích a hospůdkách, které jsou na každém rohu.

Benidormu se říká evropský Manhattan. Najdete zde 310 budov s výškou přes 35 metrů, proto tolik připomíná metropoli Spojených států. V zimě je zde ideální klima pro sportovní přípravu. Proto sem často jezdí fotbalové týmy, Plzeň si španělskou destinaci oblíbila už za časů Pavla Vrby. Aktuálně hotel s Plzní sdílí Arminia Bielefeld, celek z druhé bundesligy, v krásném prostředí se nedávno chystal i anglický Southampton. V roce 2011 dokonce Benidorm hostil start Vuelty, jednoho ze tří největších cyklistických závodů světa.

Plzeň zve fanoušky na zápasy
Viktoria chce mít na začátku jara plný dům a aktivuje fanoušky akcí Zahřejem se na Viktorce. Nabízí například balíček vstupenek na první tři domácí duely, kdy fanoušek zaplatí za dva lístky a jeden dostane zdarma.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud