Michal Koštuřík
Premium
3. února 2023 • 18:05

Spolumajitel Slovácka o „kauzách", penězích i Evropě: Svědík je skvělý

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od července vlastní balík padesáti procent akcií 1. FC Slovácko, stal se předsedou představenstva a nositelem ambicí klubu z nejmenšího ligového města. Vítězslav Skopal, majitel firmy Solar Global, nemá nízké cíle. V energetickém byznysu je zvyklý na úspěch, prosperitu. O totéž stojí ve sportu. „Ideální je hrát evropské poháry,“ říká v rozhovoru pro web iSport.cz a deník Sport.



Fotbal je vášeň. Taková, že někdy jde vše ostatní stranou. Když byl Vítězslav Skopal na konci srpna s rodinou na dovolené na Aljašce, hrál Svědíkův výběr ve stejnou dobu klíčový duel o postup do Konferenční ligy na hřišti AIK. A u toho šéf klubu nemohl chybět. Sednul na letadlo a vydal se narychlo do Švédska. „Nechtěl jsem si to nechat ujít. Přemluvil jsem rodinu, ať letíme přes Seattle a pak do Stockholmu. Stálo to za to,“ popisuje byznysmen s úsměvem.

Uherské Hradiště má čtyřiadvacet tisíc obyvatel. Ve fotbalové lize ovšem patří v posledních dvou letech na čtvrté místo. Jde o malý zázrak?
„Na možnosti, které máme, je to, co se nám daří, neuvěřitelný úspěch. Budeme se snažit tuhle pozici udržet a být co nejvýš. Pevně doufáme, že nás bude víc podporovat město. Intenzivně s ním komunikujeme a věřím, že se spolupráce zlepší. Těžko můžeme konkurovat našim největším klubům, což je dané i aglomerací, velikostí města nebo počtem členů fanklubu. Ale když vyhrajeme v sobotu nad Olomoucí, můžeme být čtvrtí. Liga je strašně vyrovnaná.“

Momentálně klub řeší možný lukrativní přestup brankáře Filipa Nguyena do Vietnamu a obránce Michala Tomiče do Slavie. Nezneklidňuje vás, že můžete přijít o dva důležité borce?
„Ono to nějak vypadá zvenku a jinak zevnitř. I tyto kauzy mají svůj důvod. V otázce Tomiče

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud