Jan Vacek
13. května 2023 • 21:00

Vyhrané derby, titul na dosah. A teď i posila! Sparta získala Kuchtu natrvalo

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
59
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mluvilo se o tom prakticky celé jaro. Nebylo otázkou, zda Sparta udrží v kádru Jana Kuchtu, ale v jakém to bude modelu. Nyní je definitivně jasno. Jen pár desítek minut po sobotní skládce Slavie 3:2 v derby totiž Pražané oznámili trvalý přestup reprezentačního útočníka. Kuchta v probíhající sezoně na Letné pouze hostoval z Lokomotivu Moskva, od léta už bude díky uplatnění opce pevnou součástí mužstva trenéra Briana Priskeho. Sparta tak má pod smlouvou útočníka, jenž v tomto ročníku dosud nasázel patnáct soutěžních gólů.



Dvě mouchy jednou ranou. Když sparťanská sobota, tak se vším všudy. Nejprve skládka rivala 3:2 a zásadní krok směrem k mistrovskému titulu, krátce poté tvrdý přestup Jana Kuchty z Lokomotivu Moskva.

„Myslím, že to je docela jednoduché. Jsem rád, že klub se s Kuchtou dohodl. Je to jeden z našich klíčových hráčů a bylo vidět, jak jeho výkony v průběhu sezony rostly,“ kvitoval vzniklou dohodu hlavní trenér Brian Priske.

Napříč jarem, kdy Kuchtovy výkony vylétly raketovou rychlostí vzhůru, bylo naprosto evidentní, že Sparta vyvine maximální úsilí, aby reprezentanta ve svém kádru udržela. Podle informací redakce iSport.cz by klubové vedení šlo i do případného dalšího hostování, kdyby jiná možnost nebyla.

Nakonec se našla. Ta pro Spartu ideální. Kuchtu má zaháčkovaného dlouhodobou smlouvou, rozhodla se totiž uplatnit opci, která byla součástí loňské dohody o hostování.

Za to Pražané dle zpráv ze zákulisí zaplatili zhruba milion eur (zhruba 25 milionů korun). Už loni v létě se mluvilo o tom, že Rusové za Kuchtu požadují stejnou částku, za kterou ho v zimě 2022 vykupovali ze Slavie. Tedy pět milionů eur (asi 100 milionů korun).

Pro Spartu tak rozhodně nejde o levnou investici, tímto krokem ale sází na prověřenou kvalitu. Kuchta v této sezoně nasázel už patnáct soutěžních gólů, k tomu připojil i šest asistencí. Pro Letenské je v tuhle chvíli nenahraditelný.

„Pracuje skvěle pro tým, i defenzivně. I teď v derby se společně s Haraslínem a Minčevem obětovali pro tým. Je skvělé, že s námi bude pokračovat a věřím, že to je garance hodně gólů pro náš tým,“ prohlásil Priske.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Sparta 35 23 9 3 76:33 78
2. Slavia 35 24 6 5 98:31 78
3. Plzeň 35 18 7 10 60:38 61
4. Bohemians 35 15 7 13 56:58 52
5. Slovácko 35 13 11 11 40:46 50
6. Olomouc 35 12 12 11 53:47 48

Vstoupit do diskuse
59

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud