Jiří Fejgl
Premium
18. května 2023 • 04:45

Nita v Pardubicích: pokračování není utopie. Klíč záchrana, pak vyřešit plat

Autor: Jiří Fejgl, inf
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V neděli předvedl výkon sezony. Zastavil Jakuba Řezníčka, nejlepšího střelce tohoto ročníku FORTUNA:LIGY. Svému mančaftu přihrál klíčové tři body v boji o záchranu. Florin Nita, gólman Pardubic, lapil v Brně dvě penalty! Skromný klub z východu nejen proto řeší, jak udržet rumunskou hvězdu, již má půjčenou ze Sparty. Zdá se to jako utopie, ale…



V Premier League to v prosinci 1999 zvládl Pavel Srniček, tehdy působící v Sheffieldu Wednesday. Zastavil dva pokutové kopy v duelu s Aston Villou, přesto jeho tým padl 1:2.

V tuzemsku předvedl podobný eskamotérský kousek kupříkladu plzeňský Lukáš Krbeček, jenž v dubnu 2008 takhle poškádlil Slavii (byl to opravdu expert, protože stejnou záležitost zvládl v dorostu i mládežnické reprezentaci). Zuby si na něm vylámali David Kalivoda a Mickael Tavares, červenobílí kvůli remíze 0:0 přišli na čas o vedení v tabulce. Nakonec však titul získali.

Letos je za superlapače penalt Florin Nita. Dvojí úspěch navíc vytáhl v zásadním střetu – a proti kanonýrovi ligy. Pardubice na stadionu Zbrojovky vedly 1:0, o náskok však mohly přijít. Jenže v 69. i 75. minutě Nita bránu neprodyšně uzavřel. Poprvé skokem doprava, podruhé doleva. Pravda, Řezníček nebyl zrovna precizní, to však Rumunův výkon nijak nesnižuje.

„Před každým zápasem se dívám na penalty soupeře, takže jsem se díval i na poslední penalty Brna. Na hřišti to ale je úplně jiné, spíše jsem se rozhodl v ten daný moment a naštěstí jsem v obou případech uspěl,“ popsal těžké chvíle pro klubový web.

„Proti nám se kopalo deset penalt, my jsme měli jednu. Florin chytil už tři. Doma s Teplicemi a teď dvě v Brně. Celou dobu říkám, že je démon a jsme strašně šťastní, že tady je. Dává nám v každém zápase šanci bodovat,“ chválil trenér Radoslav Kováč.

Právě on byl hybnou silou Nitova příchodu

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud