30. května 2023 • 12:40

ZLATÁ PÍŠŤALKA: bez výrazných chyb. Nejlepší sudí? Talent. Nejhorší Klíma

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    Poslední kolo nadstavby FORTUNA:LIGY se obešlo bez výraznějších pochybení ze strany sudích. „Nejhorší“ známka 6 padla třikrát. Jinak? Sedmičky a jedna osmička. Tu si odnesl Josef Krejsa za výkon v přestřelce mezi Baníkem a Pardubicemi (2:4). Podívejte se na jednotlivá hodnocení a taky na konečné pořadí rozhodčích podle známek Sportu. Kdo se stal nejlepším v této sezoně? Nejhorším je Tomáš Klíma...

  • Josef Krejsa

    8 (výborný)

    Baník–Pardubice 2:4

    Za devadesát minut řešil vlastně jen dvě vážnější a složitější situace. Nejprve se řešila ruka domácího Dominika Holaně (9.) ve vlastním vápně, kterou mu při odkopu trefil spoluhráč Eneo Bitri. Záložník Baníku ji měl u těla, penalta se správně nekonala. Oproti tomu v 73. minutě měl Josef Krejsa v šestnáctce hostů jasno. A neudělal chybu. Ruka pardubického beka Matěje Helešice byla při dotyku s balonem od těla a v nepřirozeném pohybu. Sice nešikovnost, ale pokutový kop. Rozporovat se nedají ani dvě žluté karty na každé straně.

    SESTŘIH: Baník - Pardubice 2:4. Vzpruha pro hosty před baráží, řádil Darmovzal
    Video se připravuje ...

  • Dalibor Černý

    7 (velmi dobrý)

    Bohemians–Olomouc 0:1

    Nemusel řešit žádné vypjaté situace. Jen v úvodu, kdy ještě na Slavii nebylo rozhodnuto o výsledku, musel klidnit emoce po střetu Köstla s Chytilem, domácí hráč si v dohrávce souboje pomohl loktem (18.). Možná jen kuriozita klasická pro konec sezony – v závěru utkání oznámil hráčům výsledek duelu v Edenu, jak po zápase prozradil kapitán Jindřišek. Ne proto, že by snad chtěl vyzrazovat stav a otupovat snahy domácích, ale zkrátka proto, že kvůli očekávaným oslavám fans na hřišti nastavoval pouhou minutu.

    SESTŘIH: Bohemians - Olomouc 0:1. Přes porážku do Evropy! Duel rozhodl Beneš
    Video se připravuje ...

  • Filip Kotala

    7 (velmi dobrý)

    Liberec–Hradec Králové 2:3

    Další nová tvář se objevila na scéně českého ligového fotbalu. Premiéru zvládl velmi obstojně. V zápase rozdal čtyři žluté karty, všechna napomenutí vyhodnotil velmi přesně, byť někdy mohl být i přísnější. Pár ostřejších soubojů si postih žádalo. Solidní kvalitě utkání přispěl tím, že nechával hru plynout a zbytečně ji nekouskoval. Prostě dobrý výkon na úvod.

    SESTŘIH: Liberec - Hradec 2:3. Slovan padl, milion od svazu si vzít ale nenechal
    Video se připravuje ...

  • Ondřej Berka

    7 (velmi dobrý)

    Brno–Zlín 0:0

    Asi nejexponovanější zápas víkendu, který rozhodl o přímém sestupujícím, zvládl zkušený sudí solidně. Pomohlo mu, že ve vápnech obou týmů nemusel řešit žádné sporné situace. Zároveň nastavil volnější metr na obě strany, drobné zákroky pouštěl. Domácím to zprvu příliš nevonělo – dvakrát padl k zemi Hladík a Zbrojovka se dožadovala zajímavých standardek, ale Slončík se soupeře nejspíš ani nedotkl (14.), druhý moment po souboji s Reiterem je těžký na posouzení (30.). Didiba v závěru strčil do rozběhnutého Alliho (90+1.), tady Brno určitě mohlo mít trestňák.

    SESTŘIH: Brno - Zlín 0:0. Zbrojovka sestupuje. Tlak na skvělého Dostála nestačil
    Video se připravuje ...

  • Michal Křepský

    6 (dobrý)

    Jablonec–Teplice 0:2

    O nic nešlo, domácí hráli velmi špatně, hosté byli lepší. Zápas vlastně neměl zápletku, což nakonec pomohlo také skupině rozhodčích. Nedostali se do prekérní situace. Hlavní sudí Křepský ukázal tři žluté karty, což je jednu pod jeho průměrem. Nejzajímavější byla rozhodně ta druhá. V 79. minutě napomínal hostujícího Beránka za faul na matadora Hübschmana. Teplický hráč přitom nebyl na hřišti ani minutu.

    SESTŘIH: Jablonec – Teplice 0:2. O stejném umístění jako loni rozhodla parádní šibenice od Gninga
    Video se připravuje ...

  • Jan Všetečka

    6 (dobrý)

    Slavia–Slovácko 4:0

    Pískal relativně pohodový zápas i díky jasnému průběhu ze strany domácích. Ještě v první půli odpískal penaltu pro domácí, Kadlec jasně podrazil Oscara. I když se sudí chvíli rozmýšlel, nakonec se rozhodl sám bez videa (41.). Stoper hostů už předtím byl napomínán, druhá karta tu klidně mohla přijít za zmaření vyložené šance, Oscar by byl přímo před Nguyenem. VAR Starý ovšem byl potřeba krátce po přestávce, praporek asistenta Hrabovského zůstal dole, David Jurásek ale opravdu byl v ofsajdu po Teclově střele (47.).

    SESTŘIH: Slavia - Slovácko 4:0. Jurečka dal čtyři góly a je v čele střelců
    Video se připravuje ...

  • Stanislav Volek

    6 (dobrý)

    Sparta–Plzeň 0:1

    Talentovaný sudí debutoval v lize ani ne před měsícem, od té doby dostal na starost dva duely ve skupině o umístění, a rovnou si vysloužil nasazení pro střet dvou českých velkoklubů. Po pravdě řečeno ale poměrně logicky, ani jednomu mužstvu už v zápase o nic nešlo, čemuž odpovídal i poklidný průběh zápasu. Sudí rozdal po jedné kartě na obou stranách (Kairinen ji asi vidět nemusel) a odpískal pouhých 18 faulů. Nemusel řešit žádné sporné situace. Jen v závěru musel přerušit hru, fanoušci vběhli ke hřišti předčasně, hráči je museli požádat, aby zůstali za reklamními bannery.

    SESTŘIH: Sparta – Plzeň 0:1. Domácí před převzetím titulu ukončili sérii bez prohry
    Video se připravuje ...

  • Konečné pořadí

    Zlatá píšťalka:

    1. Dalibor Černý - 6,83 průměrná známka (23 zápasů)
    2. Miroslav Zelinka - 6,61 (28)
    3. Pavel Orel - 6,53 (17)
    4. Jan Machálek - 6,46 (13)
    5. Dominik Starý - 6,39 (23)       

    Červená karta:

    1. Tomáš Klíma - 5,46 (13)
    2. Michal Křepský - 5,55 (11)
    3. Tomáš Batík - 5,64 (14)
    4. Ladislav Szikszay - 5,65 (20)
    5. Jan Petřík - 5,90 (10)

    Hodnoceni sudí s 10 a více známkami.

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud