Jonáš Bartoš
4. července 2023 • 17:00

Frmol kolem Juráska. Nabídka od Benfiky, Slavia drží vysokou cenu

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní přípravy Slavie v Rakousku sledoval ještě bez dresu, dobírá volno po dlouhé sezoně zakončené kvalifikací s národním týmem. Kolem Davida Juráska (22) je ale v zákulisí hodně rušno. Mladý obránce „sešívaných“ patří mezi horké zboží na trhu, velmi aktivní je Benfica Lisabon. Podle některých zdrojů už se klub s hráčem potkali na osobních podmínkách, probíhají jednání mezi kluby. Tady se stále licituje o přestupové sumě – šéf Jaroslav Tvrdík nastavil cenovku na 15 milionů eur (360 milionů korun), nabídka Benfiky je (zatím) nižší.



Jurásek odehrál fantastickou sezonu, na levé straně obrany v Česku aktuálně nemá konkurenci. Vzhledem k nízkému věku a nesporným kvalitám vzrostl zájem ze zahraničí. Ve Slavii mu běží smlouva až do června 2026, takže zájemci si musí připlatit.

„Davida by bylo těžké nahradit, je to atyp, v podstatě náš lehce vybroušený diamant,“ přiznal při hodnocení duelů s Rakówem a Maccabi asistent trenéra Jaroslav Köstl. Udržet Juráska v sešívaném dresu ale bude hodně složité. Zvuční zájemci přibývají a jednání v následujících týdnech ukážou, zda se potkají s představami Slavie na transferových podmínkách.

Nejsilnější stopa vede do Portugalska. Benfika, letošní čtvrtfinalista Ligy mistrů proslulý vynikající mládeží, má s lovením hráčů ve Slavii pozitivní zkušenosti. Před rokem Pražané prodali Alexandra Baha na druhý kraj obrany, dánský reprezentant se v klubu okamžitě velmi dobře uchytil. Za Benfiku nastupuje i chorvatský útočník Petar Musa, taktéž hráč se slávistickou minulostí.

Nyní do svých řad láká nadaného Juráska. Podle informací z Portugalska už se dokonce zástupci Benfiky dohodli s hráčem na osobních podmínkách transferu, aktuálně se rozchází představy klubů. Slavia požaduje 15 milionů eur (360 milionů korun), Benfika (zatím) vykopla jednání na částce okolo 10 milionů eur (240 milionů korun) plus 15 procent z částky při případném dalším transferu. Rokování bude v následujících dnech a týdnech pokračovat.

Benfika není jediným zájemcem, situaci kolem Juráska monitorují i Wolfsburg, RB Salcburk, Marseille. Aktuálně je ve hře také Lipsko, které finišuje prodej stopera Joška Gvardiola (21) do Manchesteru City. Anglický šampion zaplatí 100 milionů eur (2,4 miliardy korun), což z chorvatského reprezentanta udělá nejdražšího stopera historie. Lipsko zároveň vyinkasuje ohromné peníze, které může mimo jiné částečně investovat i do Juráska.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

RB Leipzig Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud