Jonáš Bartoš
4. července 2023 • 15:20

Plzeň na soustředění: chybí Modou i talent. Hledá se posila na jediný post

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úterý odpoledne se přesunuli na tradiční místo letních soustředění. Viktoria Plzeň odcestovala na herní kemp do rakouského Westendorfu. Trenér Miroslav Koubek má k dispozici kádr čítající 22 hráčů a 4 brankáře. Ve výpravě schází Modou Ndiaye (26) nebo talentovaný křídelník Pavel Hašek (18). Viktoria počítá s dvojicí Pavel Šulc a Robin Hranáč, kteří se k týmu připojili po mistrovství Evropy do 21 let. Soupiska se pomalu uzavírá, aktuálně vedení monitoruje trh na jediném postu.



Od středy začne mužstvu dvoufázový dril pod alpskými vrcholky, jako každé léto míří Viktoria do rakouského Westendorfu. Kádr se pomalu uzavírá, na soustředění odjelo 22 hráčů do pole a 4 brankáři. Kdo se vešel a kdo naopak schází?

Modou Ndiaye chyběl kvůli nemoci už od začátku přípravy. Po příchodu Ibrahima Traorého ze Slavie se navíc zvýšila konkurence uprostřed pole a nigerijský záložník se na soupisku trenéra Miroslava Koubka nevešel. Místo nezbylo ani na osmnáctiletého křídelníka z akademie Pavla Haška, který s týmem trénoval na začátku přípravy. Klub v minulém týdnu uvolnil na přípravu do Brna další mladé naděje Pavla Gaszczyka a Adama Kronuse.  

Naopak šanci dostane stoper Sampson Dweh (21), který je v Plzni na zkoušce z Vyškova. V kádru se udržel i nadějný osmnáctiletý stoper Jan Paluska. Do Rakouska odcestovala i dvojice reprezentantů do 21 let Pavel Šulc a Robin Hranáč, kteří se k týmu připojili po návratu z mistrovství Evropy.   

Pravděpodobně ještě dojde k redukci na pozici brankářů, ve Westendorfu se o místo v kádru popere čtveřice Jindřich Staněk, Martin Jedlička, Marián Tvrdoň a Dominik Sváček. Do kádru patří i nadějný Viktor Baier, jenž je na herním kempu v Argentině s Bayernem Mnichov.

Většinu pozic má Plzeň velice slušně obsazených, zejména na ofenzivních postech je velká konkurence. Největší problém trvá na levé straně obrany, kde minimálně na půl roku vypadl kvůli operaci achilovky Milan Havel.

Aktuálně je první variantou původně stoper Václav Jemelka, případně Jan Sýkora nebo Jhon Mosquera. Ti jsou zase ofenzivnějšího ražení a oba nastupují spíš v záloze. „Pokud někoho přivedeme, tak hráče rovnou do základní sestavy,“ prohlásil po poslední domácí přípravě v sobotu s Chrudimí (6:0) asistent trenéra Jan Trousil.

Vedení klubu pečlivě monitoruje situaci, ale sehnat kvalitního levého obránce na českém trhu není vůbec jednoduché. Je ale možné, že Viktoria na kritickou situaci během léta zareaguje a přeci jen někoho angažuje.

Plzeň odehraje v Rakousku tři přípravné zápasy, střetne se s velmi zajímavými soupeři. V pátek nastoupí proti Hamburku (18), v pondělí proti Karlsruhe (16), generálka je naplánovaná na pátek proti Kodani (17).

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud