Jonáš Bartoš
7. července 2023 • 04:40

Kdo za Juráska: uzdravená opora či nová tvář. Plavšičovy plusy i minusy

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Pokud David Jurásek zamíří do zahraničí, Slavia už chystá adekvátní náhradu. Trenéru Jindřichu Trpišovskému se nabízí několik variant. V aktuálním rozestavení 3-4-3, které s týmem cvičí, má na levou stranu čtyři možné alternativy. Kdo je aktuálně první volbou, kdo má naopak do sestavy nejdál? Rozebrali jsme jednotlivé kandidáty na levou stranu hřiště.

  • Lukáš Provod (26)

    Ligová bilance v sezoně 22/23: 22 zápasů, 2+2

    V očích slávistického trenérského štábu aktuálně ideální varianta. Provod se po dlouhých zdravotních problémech konečně dává dohromady, v neděli proti Rakówu vypadal hodně slušně. Na křídle využije svou extrémní kondici, pracovitost i levou nohu, zvládá ofenzivní i defenzivní úkoly. Otázkou je, zda hráči po těžké operaci kolene vydrží zdraví, aby se na něj Slavia mohla dlouhodobě spolehnout.

  • Srdjan Plavšič (27)

    Ligová bilance v sezoně 22/23: 24 zápasů, 5+5

    Drobný, mimořádně šikovný hráč s milionovým platem znovu žádá ve Slavii o prostor. Proti Maccabi skóroval nádherným sólem. V rychlosti zvládá mimořádné věci, sedlo mu jarní hostování v Baníku. Pokud výkony z přípravy přenese do ostrých zápasů, ve Slavii může nastupovat stabilně. Mezery jsou zejména v defenzivní činnosti a plnění taktických herních prvků, na kterých Trpišovského štáb bazíruje.

  • Conrad Wallem (23)

    Ligová bilance v roce 2022: 29 zápasů, 4+4

    Objev skautingu a datových analytiků Slavie s potenciálem na další zobchodování. Zvládne pozici uprostřed pole i na jeho kraji, kde vynikají jeho běžecké schopnosti a pracovitost. S herní koncepcí a fungováním ve Slavii se teprve seznámí, nicméně pokud zvládne adaptaci podobně jako jiní hráči ze severu, může naskočit do základu velice brzy. A plnit třeba roli, která patřila Juráskovi.

  • Michal Tomič (24)

    Ligová bilance v sezoně 22/23: 21 zápasů, 2+2

    Zimní posila strávila jaro na hostování v Mladé Boleslavi. Tomič ale nehrál pravidelně, aktuálně je zpátky v kádru Slavie, kde bojuje v extrémní konkurenci. V neděli dostal na kraji hřiště šanci proti Maccabi, předvedl několik zajímavých akcí a solidních sprintových náběhů. Do základní sestavy ale má aktuálně hodně daleko, pravděpodobné je jeho odeslání na další hostování.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud