Jonáš Bartoš
11. července 2023 • 20:00

Plzeň si zpestřila přípravu: na kolech v Rakousku, Koubek „hlídal“ s baterkou

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | V pondělí zametli v přípravě s Karlsruhe (3:0), o den později měli plzeňští fotbalisté na soustředění v Rakousku volnější program. V rámci regenerace podnikl celý tým dopolední výjezd na kolech z Westendorfu do nedalekého Kitzbühelu. Peloton uzavíral trenér Miroslav Koubek, jenž se stihl kochat přírodou na elektrokole.



Po půl desáté ráno se celý tým začal srocovat před hotelem Schermer. Tradičnímu místu, kde je plzeňská výprava ubytovaná během letního kempu v rakouském Westendorfu. V úterý nebyly na programu náročné tréninkové dávky, ale regenerační výjezd na kole.

Plzeňští trenéři vymysleli pro tým ve druhé půlce soustředění zajímavé zpestření. Místo práce na hřišti, kde v pondělí po brankách Ibrahima Traorého, Erika Jirky a Jhona Mosquery zvítězili 3:0 nad Karlsruhe, tentokrát nasedli na připravená horská kola.

V rámci regenerace dojeli po místní oblíbené cyklotrase z Westendorfu do nedalekého Kitzbühelu a zpátky. Dohromady lehce přes třicet kilometrů alpským podhůřím. V horkém, ale nádherném slunečném počasí proběhlo v rámci výjezdu i koupání v jezeře.

„Místo nějakého vyběhávání a cvičení, které se běžně po zápase dělají na hřišti, byla tentokrát zvolena tahle forma. Vyjezdit se na kole, regenerace, krátká koupel v jezeře. Bylo to příjemné,“ zhodnotil program úterního dopoledne trenér Miroslav Koubek.

V září oslaví 72. narozeniny, po jarní nemoci se ale cítí v plné formě. Výlet absolvoval společně s týmem. „Nedozvíte se nic senzačního. Na konci byl kondiční trenér a já, bylo domluvené, že to budeme takhle jistit zezadu,“ culil se Koubek. „Když na kole máte baterku, stačíte se i kochat přírodou. V sedmdesáti a plus už je to na baterku,“ dodal kouč, který mužstvo převzal po Michalu Bílkovi.

Od středy už mužstvo zase povalí naplno na krásně střiženém trávníku, v plánu jsou tréninkové jednotky dopoledne i odpoledne. Deník Sport a server iSport.cz bude dění v rakouském Westendorfu kolem plzeňského týmu až do páteční generálky proti Kodani přímo na místě pečlivě monitorovat.

Plzeňští fotbalisté se shromažďují před hotelem v Rakousku a chystají se na výjezd na kolech
Plzeňští fotbalisté se shromažďují před hotelem v Rakousku a chystají se na výjezd na kolech

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud