Michal Koštuřík
12. července 2023 • 16:00

Slovácko ohlásí další posilu, za týmem míří záložník ze Slavie. A co Tomič?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři pět posil do pole, jak si přál pro léto kouč Martin Svědík, už asi nedorazí, ale i tak se Slovácko těsně před startem sezony zajímavě posiluje. Navíc na postech, kde to nejvíc potřebuje. Na příchody brankáře Milana Heči ze Sparty a útočníka Rigina Cicilii navazuje podle informací iSport.cz záložník Matěj Valenta (23) ze Slavie. K týmu by se měl připojit ještě během soustředění v Rakousku, od Slavie už k tomu dostal povolení. „Nejméně dva a nejvíc čtyři hráči ještě přijdou,“ uvedl minulý týden sportovní manažer Veliče Šumulikoski. Minimální slíbený limit už splnil.



Třiadvacetiletý středopolař Matěj Valenta v minulém ročníku hostoval v Liberci (24 zápasů, 2 góly + 3 asistence), o rok dříve v Českých Budějovicích. Ve Slavii má kontrakt až do léta 2026, ovšem místo v nabitém kádru kouče Jindřicha Trpišovského si nezískal ani letos v létě. Nepomohl mu ani pozdní návrat z EURO U21, proto míří do týmu z Uherského Hradiště, podmínky jeho působení se dolaďují.

Slovácko s ním počítá na pozici ve středu zálohy, kde má k dispozici v podstatě jen Marka Havlíka a Vlastimila Daníčka, který bude navíc podle všeho zaskakovat i na stoperu. Kreativní Valenta je schopen plnit i roli podhrotového hráče, kde Svědíkovi na delší čas vypadl zraněný Michal Kohút a uzavřen stále není příchod Michala Trávníka ze Sparty. Byť to vypadá, že k dohodě obou klubů dojde a odchovanec Slovácka s týmem absolvuje celou přípravu včetně finálního kempu v Kössenu.

Po středečním duelu s německým Kielem (2. bundesliga) čeká mužstvo v sobotu ostrá generálka na ligu s rakouským gigantem Red Bull Salcburk. Do ní už by měl naskočit také Valenta. K dispozici už má kouč urostlého navrátilce Ciciliu (nizozemský Heracles Almelo), který zvýší doteď slabou konkurenci v útoku v podobě Filipa Vechety a Ondřeje Mihálika.

Pátý celek minulé sezony se podle informací iSport.cz zajímá také o křídelníka Matěje Ryneše (22), jenž však po návratu z hostování v Hradci Králové dál bojuje o místo v kádru mistrovské Sparty. K tomu je o něj zájem v jiných klubech a není příliš pravděpodobné, že talent půjde do Uherského Hradiště.

Slovácko údajně stojí i o comeback pravého beka Michala Tomiče, který v zimě odešel za lehce dramatických okolností do Slavie a na jaře hostoval v Mladé Boleslavi. Rovněž pro něj těžko najde Trpišovský uplatnění v užší rotaci. Zatím však zůstává v Edenu, se „sešívanými“ se ve středu vrací ze soustředění v Rakousku. I jeho budoucnost se bude záhy řešit. Možnost s opětovným angažmá u trenéra Svědíka rozhodně existuje. „Máme představu, že odejdou tak čtyři hráči,“ uvedl Trpišovský. Nejžhavějším zbožím u konkurence jsou záložník Petr Hronek a právě slovenský reprezentant Tomič.

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud