14. dubna 2024 • 05:00

Sparta v Ďolíčku: Priskeho radost s Rosickým, Friisova domluva i tahoun

Vstoupit do diskuse
5
  • Video se připravuje ...

    Sparta se dostala pod tlak. Po bodové ztrátě s Mladou Boleslaví (1:1) ji zmrazil v sobotním zápase s Bohemians první zásah Lukáše Hůlky. Přišla reakce. Okamžitá a účinná. Letenští i bez Briana Priskeho na střídačce malé pražské derby otočili k výsledku 3:1. Asistent Lars Friis zapsal vítěznou premiéru především díky gólovému přínosu Veljka Birmančeviče. Co všechno zápas s klokany ukázal?

  • Vítězná premiéra

    Asistent Lars Friis zaskočil na sparťanské střídačce za Briana Priskeho, kterého odstavila na tribunu stopka za čtyři žluté karty. Emotivní Dán v brýlích prožil vítěznou premiéru v roli hlavního kouče Letenských, i když jeho tým nastartovala k obratu až branka Martina Vitíka v nastaveném čase první půle. Už po pětadvaceti minutách si zavolal k sobě hráče a promlouval k nim. „Byl to moment, kdy jsme v zápase nepůsobili zrovna nejlíp. Bylo to na náš vkus až moc divoké. Snažili jsme se tým uklidnit a trochu resetovat,“ vysvětlil Friis. Letenští naplno dominovali až ve druhé půli, v níž rozhodli o dvaadvacáté výhře v ligové sezoně. „Byla pro mě čest být v čele Sparty,“ řekl Friis, jenž na tiskovce hovořil přes dvacet minut a rozloučil se českým pozdravem „čau“.

    Lars Friis nahradil pro zápas na Bohemians Briana PriskehoFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Priskeho oslava s Rosickým

    Friis byl na střídačce, Priske na tribuně. Trenérovo jméno chybělo na soupisce kvůli čtvrtému žlutému zářezu. „Stalo se mi to poprvé v kariéře,“ líčil už minulý víkend. Před zápasem stihl fotku s malým fanouškem Sparty, pak s blokem a propiskou v ruce usedl mezi manažera Tomáše Sivoka a sportovního ředitele Tomáše Rosického. S lavičkou nekomunikoval, podle předpisů ani nemohl. „Nemělo to na nás vliv. Měli jsme stejný cíl jako vždy, a to vyhrát,“ poznamenal Veljko Birmančevič, muž zápasu. Srbský křídelník nakonec Priskeho potěšil klíčovými dvěma góly. Dán na tribuně reagoval emotivně, góly slavil s oběma parťáky a po výhře poplácal Rosického po zádech i tváři. Úsměvy rozhodně nešetřil.

    Bohemians - Sparta: Priske sedí na tribuně mezi Rosickým a Sivokem
    Video se připravuje ...

  • Práce na psychice

    Sparta byla po bezstarostné jízdě viditelně dole. Do akce šla dvakrát do týdne, podepsaly se na ní debakly s Liverpoolem i Plzní. Energie, pohyb i vášeň. To mužstvu chybělo, navíc nepůsobilo svěže. Nyní svěřenci Briana Priskeho přešli do režimu jeden zápas o víkendu, zbytek trénink. „Jsme pyšní na to, co se nám v této sezoně podařilo, ale teď bylo potřeba konečně zase trochu víc potrénovat. Každý den zároveň pracujeme na mentální stránce, což je pro nás důležitá součást,“ zmínil Lars Friis. Otočka nad Bohemians je další vzpruhou.

    Bohemians - Sparta: Birmančevič po závaru dorazil míč do sítě! 1:3
    Video se připravuje ...

  • Král Birmančevič

    Na začátku března stvrdil přestup do Sparty. A vypadá to, že jistá budoucnost ho nakopla. Veljko Birmančevič od té doby v osmi soutěžních zápasech zapsal bilanci 6+1. Zatímco na ostatních spoluhráčích se projevil náročný program, srbský křídelník si udržel standard. Možná ještě vylétl nahoru. Stal se ofenzivní jistotou. Po dvou trefách proti Bohemians se stal na místo Lukáše Haraslína nejlepším střelcem týmu, a to ještě v první půli zazdil nejméně dvě gólové příležitosti. Pro českého mistra je v současné době klíčovým mužem. „Myslím, že jsme stále neviděli to nejlepší, co dokáže předvést. Jsem si ale jistý, že to z něj dostaneme,“ namítl Friis. Tím pádem – je na co se těšit.

    Bohemians - Sparta: Birmančevič hned po pauze obstřelil Soukupa, 1:2!
    Video se připravuje ...

  • Strach vyhrát nad Spartou

    To bylo slávy. Po 40 minutách Ďolíček explodoval nadšením. Vedl nad Spartou, která navíc působila zranitelně. Bohemians doma porazili Spartu naposledy v době, kdy byl Petr Čech ještě mladík a spousta dnešních fanoušků vůbec nebyla na světě. Jenže pak? „Když se bojíme porazit Spartu, tak ten fotbal nemusíme hrát,“ rozčiloval se Jaroslav Veselý. Klokani totiž zalezli jako do vaku a hosté vycítili šanci. Ještě do přestávky vyrovnal Martin Vitík, téměř okamžitě po pauze odšpuntoval svůj velký výkon Veljko Birmančevič. Zranitelný obr povstal a domácí neměli jak reagovat.

    Sparta - Bohemians: Kairinenův skvělý centr lízl Vitík za Soukupa! 1:1
    Video se připravuje ...

  • A zase Hůlka

    Tomuhle muži byste pověst střelce nepřiřkli. Lukáš Hůlka dal nejen hned první gól Bohemians v ročníku, ale také hned tři poslední. Pojistil výhru nad Jabloncem, v Edenu připravil krásnou střelou Jindřicha Staňka o čisté konto a překonal i Petera Vindahla. „Všem našim středopolařům nastavuje zrcadlo,“ chválil Jaroslav Veselý, který od Michala Berana, Roberta Hrubého a dalších čeká mnohem víc. Sám muž s kapitánskou páskou ale přijímal gratulace skromně a rozpačitě. Důležité jsou body, kterých se klokanům nedostává. A střední skupina se vzdaluje…

    Bohemians - Sparta: Hůlkova hlavička po standardce zapadla za Vindahla, 1:0!
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud