20. prosince 2012 • 18:20

Theo Gebre Selassie v Brémách: Němcům zpívám českou hymnu

Autor: har
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PÁTEČNÍ SPORT MAGAZÍN | Aktuálně nejvýraznější český fotbalista v bundeslize. Navíc narozený na Štědrý den. Theodor Gebre Selassie byl v létě pro Werder Brémy opravdovým dárkem. Sport Magazín zjistil přímo na místě, jak se v Německu zabydlel a kdo ho trápil víc než Cristiano Ronaldo.



„Všechno je to velká škola. S Bayernem Minichov proti mně hrál Ribéry a to bylo možná ještě horší než proti Ronaldovi ve čtvrtfinále EURO,“ říká reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie.

V Brémách se zapotil už při seznamovacím rituálu. Mužstvo se vozilo na lodi po řece protékající městem. A každý nováček o sobě musel něco říct a zazpívat.

„Koukal jsem na kluky přede mnou, s čím vyrukujou. Většinou zpívali hymnu, tak jsem do toho šel taky. Kromě české zazněla nizozemská, švýcarská, rakouská, německá… Tu zpívali vstoje všichni Němci na palubě,“ směje se.

Deník Sport na návštěvě u Thea Gebre Selassieho
Video se připravuje ...

Co je pro něj v Brémách novinkou? Létání na zápasy. „Na Schalke nebo do Dortmundu jezdíme autobusem. Jinak všude létáme,“ prozrazuje.

„Máme svůj malý speciál, takže jdeme rovnou na palubu a nemusíme se ničím zdržovat. Akorát to občas ve vzduchu s námi hodí, protože to je fakt malé letadélko. Pár kluků dost trpí. Třeba Hunt to kouše těžce. Jakmile to lehce houpne, hned je bílej jak křída.“

Jenže nejhorší letecký zážitek na podzim udělal při návratu z reprezentačního utkání se Slovenskem.

„Letěl jsem z Mnichova do Brém a při přistání to s námi praštilo, že jsem myslel na nejhorší. Pilot pak říkal, že to bylo kvůli mlze. Že jsme přistávali na autopilota, což jsem si myslel, že snad ani není možný. Ale asi to možný je,“ usmívá se.

„Nebo se tím pilot omlouval: Nechali jsme to na autopilota, protože počasí není dobrý, a vidíte, že bohužel ani on to nezvládl bez rány. Strašná rána!“

Kompletní reportáž a rozhovor z Brém v pátečním Sport Magazínu.

Co dále najdete v pátečním Sport Magazínu:

- Hvězdy očima krásky: Tereza Fajksová

- Uniklo z facebooku: Daniel Křetínský

- Bez dresu: Luděk Munzar

- Takhle to je: Kateřina Neumannová

- Komu fandí: Klára Křížová

- Co kdyby… se hrálo fotbalové MS nad 30 let

Páteční Sport Magazín přináší celou řadu zajímavostí Páteční Sport Magazín přináší celou řadu zajímavostíFoto Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud