21. září 2011 • 10:45

Brankář Macho chytal se zlomeným kotníkem

Autor: Radim Trusina
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

I se zlomenou nohou se dá ve fotbale vychytat výhra. V praxi to ukázal Ladislav Macho, téměř 50letý gólman divizních Štěchovic. Na konci prvního poločasu se zranil, ale přesto dovedl tým k výhře 3:2 nad Slavií B. Po zápase mu v nemocnici řekli, že má zlomený vnější kotník.



Nejen díky věku je raritou mezi divizními brankáři. V létě Ladislav Macho v rozhovoru pro Sport říkal: „Chytal jsem s naštípnutými žebry i s natrženou achilovkou. Dost toho překousnu.“ Nelhal. Teď do jeho výčtu přibyl i zlomený kotník! „Ale chytá se s tím špatně,“ usmívá se Macho. „Otočil jsem se na stojné noze. Když jsem se skládal k zemi, už jsem věděl, že je něco zle.“

Ze své dlouhé ligové kariéry byl zvyklý na různá zranění. „Myslel jsem si, že to bude výron. Ale zlomenina? To bylo pro mě překvapení,“ říká.

Macho se zranil pár minut před koncem prvního poločasu, kdy Štěchovice na Slavii vyhrávaly 2:1. A protože byl na lavičce jen vyjukaný 17letý dorostenec, zatejpoval si oteklý kotník a šel do branky i po pauze.

„Nechtěl jsem v tom kluky nechat, když jsme vedli na Slavii. Bylo to ale utrpení, já byl chromý, nemohl jsem udělat dva kroky. I soupeři museli poznat, že něco není v pořádku. Nějak jsem to ale přežil, kluci na mě skoro nic nepustili,“ vzpomíná Macho. Gól dostal až v 88. minutě na 2:3. „Kdybych měl nohu v pořádku, asi bych tu střelu chytil,“ myslí si.

Po zápase jel přímo do nemocnice, kde mu rentgen ukázal pravou diagnózu. „Smáli se mi, prý na to, že mám zlomenou nohu, chodím docela dobře. Ale neměl jsem odvahu doktorovi přiznat, že jsem s tím i chytal na fotbale,“ usmívá se Macho, který tuhle informaci ale neutajil před rodinou. „Byli se tam podívat, takže viděli v přímém přenosu, co jsem za janka.“

Teď má Macho nohu v dlaze, brzy dostane sádru. Podzim pro něj skončil, ale s fotbalem se praštit nechystá. „Tohle není konečná. Láká mě oslavit padesátku na hřišti,“ vzhlíží k červnu příštího roku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud