Jan Podroužek
21. srpna 2012 • 18:30

1 500 diváků na třetí lize! Chomutov hrál doma první mistrák

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle stadion nemá v nižších soutěžích obdoby. Moderní chomutovská aréna na Zadních Vinohradech má za sebou po víkendu první ostrou zkoušku. Na zápas domácích s Vltavínem přišlo 1 500 diváků, tedy o tři tisíce méně, než je kapacita stadionu. Přesto je tahle návštěva vynikající. Chomutovu ale nebyla nic platná, favorit na postup do druhé ligy čeká po remíze 1:1 dál na výhru.



Nový stadion se otevíral 12. července exhibičním zápasem Chomutova se Spartou (výhru 1:0 zařídil hostům kanonýr Leonard Kweuke), první mistrák se na něm odehrál ale až ve druhém třetiligovém kole.

Kvůli organizaci se začínalo o čtvrt hodinu později, Vltavín totiž přivezl podobné dresy, v jakých měli nastoupit domácí. Nakonec hosté oblékli náhradní dresy Chomutova.

Že bude v Chomutově chodit na třetí ligu „plný dům“, to by byla pro klub paráda. Mít v hledišti ob týden 4 500 tisíce diváků, záviděly by i týmy v první lize. Přesto dorazila na první domácí mistrák velmi dobrá kulisa – 1 500 lidí!

„Kluky to určitě nabudilo. Když vlezete na tak krásný trávník, rozhlédnete se a vidíte tribuny, které vám připomínají moderní zahraniční arénu, navíc tam sedí přes tisícovku lidí, hned se hraje jinak,“ vypráví trenér Vltavínu Radek Kronďák.

Jeho svěřenci skutečně na „vymazleném“ stadionu urvali jako velký outsider remízu 1:1, když šli pět minut před koncem prvního poločasu do vedení.

„Ten zápas byl jak na houpačce. Mohli jsme vést i o víc branek, pak nás začal Chomutov dost mačkat a nakonec za stavu 1:1 jsme ještě měli tutovku,“ vrací se k zápasu Kroňdák. Pak už má ale zase myšlenky jen pro luxusní fotbalový stánek.

„Když jsme dorazili přes stadion, hned jsem si vzpomněl, když jsem jako aktivní hráč jezdil po ligových trávnících a zažíval tam podobný luxus. S mým asistentem jsme společně vzpomínali. Shodli jsme se, že se třetí ligou nemá takový chrám v dobrém slova smyslu vůbec nic společného,“ vypráví bývalý stoper Teplic Kronďák.

Jeho i hráče prý dostalo skvělé zázemí. „Přišli jsme do kabiny a první co z nás vypadlo, bylo: „Ty bláho, to je super!“ Na tohle prostě nejsme zvyklí jak z našeho klubu, tak z ostatních,“ říká.

Stadion v Chomutově pojme téměř pět tisíc diváků
Stadion v Chomutově pojme téměř pět tisíc diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud