Jan Podroužek
18. září 2012 • 17:49

Fotbal moc neumím, říká kanonýr, který dal přes dva tisíce branek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKÝ FOTBAL | V pátek sfouknul svíčky na narozeninovém dortu, v neděli rozšvihal soupeře šesti góly! Čerstvě 41letý kanonýr Jiří Osten vzal na sebe celý zápas karlovarské I. B třídy a sám řídil výhru svého Sedlce nad Teplou 6:3. „Nerad přebírám takové zásluhy, jsem skromnější. Je to přece jen i zásluha kluků,“ ukazuje Osten na spoluhráče. Roli hvězdy utkání mu ale nikdo vzít nemůže.

 



Jeden gól na oslavu narozenin, to je málo. S tím se Jiří Osten nespokojil, výročí opentlil vlastní šestibrankovou kanonádou do sítě Teplé.

„Zcela mimořádně se mi dařilo. Soupeři možná věděli, že mám narozky, tak mě ani moc neobsazovali. Říkali si: Jirko, dej si ten gól, když slavíš,“ vypráví s úsměvem střelec.

Právě kvůli nedělnímu zápasu se šetřil i při páteční oslavě, po pár pivech skončil v posteli, aby byl fit. Vyplatilo se mu to bohatě. Soupeře z Teplé potopil úplně sám.

„Polovinu z těch šesti gólů jsem trefil hlavou, druhou polovinu nohou. Jsem vysoký, dokážu vyskočit, to mi jde, jinak fotbal moc hrát neumím,“ culí se Osten.

Při pohledu na statistiky muže, který dělá zásobovače v karlovarském dopravním podniku, se tomu ale nechce věřit. Za posledních deset sezon namlátil za Sedlec 230 gólů!

„Je pravda, že jsem těmi góly po okrese známý dlouhé roky. Takový karlovarský Pepi Bican okresního formátu,“ směje se Osten nad spojením se slávistickou legendou.

Vyšší soutěž si vyzkoušel v kariéře jen jednou. Před dvanácti lety kývnul na půlroční hostování v divizi karlovarským Buldokům.

„Tam se ukázalo, že na to nemám. Jak herně, tak svým laxním přístupem k fotbalu,“ vypráví. „Já si radši dám to pivečko s kamarády a všechno v pohodě. Žádné honění, a aby si pak ještě diváci na tribuně ze mě utahovali, že jsem nemehlo… To ne.“

Nebývale sebekritický Osten ale řádí nejen na trávníku, ale i v hale. Za své futsalové období nasázel přes dva tisíce branek!

„Je to tam rychlejší, člověk se dostane snáz do šance. A já je umím proměňovat,“ vypráví. V tomhle sportu to dotáhl do divize, tedy do třetí nejvyšší futsalové soutěže v Česku.

Prý ho pořád chtěly jiné týmy, aby jim pomohl, svérázný kanonýr jim ale vzkazuje: „Jsem patriot, mám Sedlec rád. Nikam se mi nechce!“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud