Jonáš Bartoš
26. března 2015 • 12:28

Štěchovice místo ligy. Mazák Horváth se raduje i z penalty v ČFL

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Hraje poslední sezonu v profesionálním fotbale. Ani ne za měsíc mu bude 40 let. Pavel Horváth si ale působení na hřišti stále nesmírně užívá. Když se nevejde do sestavy Viktorie Plzeň, nastupuje západočeská legenda k zápasům v ČFL za Domažlice. V neděli se při výhře v penaltovém rozstřelu na hřišti Štěchovic radoval z vlastního úspěšného pokusu.



Věk nezastavíš, což pociťuje i strůjce největších plzeňských úspěchů. Pavel Horváth v probíhající sezoně přepustil místo ve středu pole mladším, agresivnějším borcům. S Hrošovským , Vaňkem či Hořavou je Viktoria Plzeň úspěšná, zkušený matador tak většinou sleduje počínání svých parťáků jen z lavičky.

V této sezoně Horváth za Plzeň odehrál jediný celý ligový zápas (1. kolo v Příbrami), na jaře se na trávníku objevil dvakrát (dvacet minut proti Budějovicím, 13 minut na Dukle). Vytříbený technik ale stále nechce aktivní kariéru úplně zabalit, tak alespoň sbírá starty v ČFL za Domažlice, farmu plzeňské Viktorie.

Místo toho, aby Horváth pomáhal lídrovi tabulky k výhře nad Libercem, vyběhl v neděli odpoledne na trávník ve Štěchovicích. Za Domažlice nastoupil na jaře poprvé, několik startů si připsal už v podzimní části.

Někdejší plzeňský kapitán v nižší soutěži, to je samozřejmě velké pozdvižení. Ve Štěchovicích odehrál Horváth celé utkání. Svým typickým stylem rozehrával standardky, dlouhými pasy hledal spoluhráče v útoku. Dostal se i do zakončení, jeho pokus ale zlikvidoval pozorný Sňozík, bývalý gólman pražských Bohemians.

Zápas nakonec po remíze 1:1 dospěl k penaltovému rozstřelu. Tam už místo Sňozíka chytal Michal Soukup, klubová dvojka. Horváth, který v zápase na domažlickou penaltu nešel, si vzal míč při čtvrté sérii. Za pískotu domácího publika si postavil balon na značku, zamířil a levačkou umístěnou střelou poslal brankáře na druhou stranu. 

Pavel Horváth si užívá jakýkoli zápas. Naposledy si vychutnal oslavu proměněného pokutového kopu v rozstřelu Domažlic se Štěchovicemi. Stále to má v noze, souhlasíte? :)

Posted by FC Viktoria Plzeň on 25. březen 2015

Zkušenému záložníkovi je jedno, jestli jde o Ligu mistrů proti Barceloně, nebo běžný zápas v ČFL. Horváth po proměněném pokusu zdvihl obě ruce k nebi a bylo vidět, jakou má z gólu radost. Nakonec přispěl Domažlicím k druhému bonusovému bodu, hosté penalty celkově vyhráli 5:3.

Na facebooku plzeňské Viktorie se objevilo video z úspěšného Horváthova pokusu. "Je vidět, že Pavel Horváth si užívá každý zápas a stále to má v noze," stojí v komentáři u záložníkova pokusu.

Dočká se ještě branky v dresu Viktorie Plzeň?

Horváth vládl děkovačce Plzně: Dostal naplácáno, pak metal kotrmelce!
Video se připravuje ...

Koubek: Horváth je dobrý konzultant, jeho názory mě zajímají
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud