25. června 2016 • 10:30

Březová dala 138 gólů. Trenérovi to bylo málo, tým zahazoval tutovky

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bombarďáci. Jinak snad fotbalistům Olympie Březová na Karlovarsku nikdo neříká. Tým hrající tamní krajský přebor byl nejproduktivnějším týmem v celé republice.
Během 26 duelů nastřílel 138 branek, to nikdo jiný nedokázal. V tabulce ale skončil druhý, což znamená pro klub zklamání. „Doplatili jsme na nemohoucnost při proměňování šancí,“ překvapí Petr Peterka, trenér týmu.



Březová šla do sezony s jasným cílem, obhájit první místo a posunout se výš. Tuhle metu ale týmu vyfoukl Ostrov, který neztrácel tolik bodů s konkurenty z nižších pater tabulky.

„Šancí jsme měli fakt hodně v každém utkání, ale v těch rozhodujících chvílích to tam prostě nepadalo,“ krčí zklamaně rameny trenér.

Nad Ostrovem vyhrál alespoň v počtu nastřílených branek v soutěži, jenže to je slabá útěcha. Březová chtěla skončit první, o tom nepochybujte. „Hned bych si to s nimi vyměnil, abychom my byli první a oni dali nejvíc gólů. Ale ještě lepší by bylo, kdybychom byli první v obou věcech,“ vypálí bez rozmýšlení.

Nejproduktivnější týmy sezony
1. BŘEZOVÁ - (Karlovarský přebor) 138 gólů
2. Ostrov - (Karlovarský přebor) 129 gólů
3. Chrastava (Liberecký přebor) 128 gólů

Střeleckou soutěž zlomila ve prospěch Březové kanonáda v duelu s Kynšperkem (23:1). Peterkovi je jasné, že podobnou smršť už mnohokrát v životě nezažije. Přesto si ji úplně neužíval, i když během utkání skončil míč v síti každých dvě a půl minuty. „Byla to rekordní výhra, díky které jsme vyhráli střeleckou soutěž Sportu, ale já jsem se spíš tehdy vcítil do role trenéra soupeře,“ vypráví Peterka, že mu hlavního kouče soupeře bylo až líto.

Už před výkopem podle sestavy soka v Březové nikdo nepochyboval, že si připíše tři body. Soupeř prý přijel zápas prostě nějak odehrát. Nikdo však nečekal, že se utkání zvrhne v takovou přestřelku.

„S tím, že dáme 23 gólů, jsme nepočítali,“ přiznává kouč. Stejně jako on postupem času ani hráči jeho týmu nepropadali nějaké euforii, jak skóre narůstalo. „Kluci spíš uznávali to, že soupeř zápas nezabalil dopředu a šel hrát. Byť zápas musel po hodině hry skončit, když se Kynšperku zranili hráči,“ dodává Peterka.

Ve zmíněném utkání, stejně jako v celé sezoně, byl nejvíce vidět kanonýr Březové Tomáš Bereczký. Do sítě Kynšperku nasypal osm branek, což byl rekordní výkon této sezony v soutěžích, které sledoval deník Sport. V konečném účtování se pak dočkal 40 zásahů, což je číslo, o němž se kanonýrům mnohdy ani nezdá a spokojení jsou už s poloviční metou. „Je to další zápis do rekordních tabulek u nás v klubu,“ tuší trenér.

Rekordní čísla Březové
Nejvyšší výhra: 23:1
Nejlepší střelec: Tomáš Bereczký 40 branek
Nejvíc branek hráče v utkání:  Tomáš Bereczký 8 gólů (proti Kynšperku)

Neznalé překvapí zjištění, že Bereczký není hrotovým útočníkem, ale k zakončení a gólovým manévrům se dostává jako ofenzivní záložník. „Je šikovný na balonu, je hodně do kombinace, sedí mu přihrávky nakrátko. Pomáhá mu, že hraje malý fotbal,“ hledá přednosti střelce Peterka, ale ihned připomíná, že bez pomoci spoluhráčů by ani Bereczký tolik nevynikal.

„Kdyby dal aspoň ty největší tutovky, tak by určitě dosáhl na padesátku,“ poznamenal kouč. Hodnocení hvězdy týmu prý ale určitě nesmí vyznít nijak kriticky. „Je velice pracovitý a zodpovědný,“ hlásí trenér Březové.

Sezona skončila, ale před Březovou je dál jeden otazník. Jak by se tým zachoval, kdyby se objevila možnost posunout se do divize ze druhého místa? „Nejdřív ta šance musí přijít a pak bychom se o všem pobavili. Teď nemá cenu říkat, jak bychom se rozhodli,“ dodává kouč, a když se má ohlédnout za sezonou, zdůrazní další velké plus. „Jsme sice nejproduktivnější, ale musím tým pochválit i za to, že jsme se zlepšili v obraně. Dostávali jsme určitě méně gólů,“ dodal trenér nejofenzivnějšího týmu v nižších soutěžích.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud