9. června 2016 • 20:38

Kynšperk prohrál 1:23! Smějí se nám, že hrajeme házenou, říká sekretář

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kynšperk láme rekordy. Pyšní na to ale v klubu, který uzavírá tabulku Karlovarského přeboru, nejsou. Naposledy na hřišti Březové odehrál tým jen hodinu, dostal třiadvacet gólů a pak počet jeho hráčů klesl pod povolenou mez a zápas skončil. „Je to průšvih. Vím, že si z nás dělají legraci, že hrajeme házenou,“ mrzí Martina Hrubého, sekretáře klubu.



Už před utkáním Kynšperk tušil, že to nebude na hřišti aspiranta postupu vyrovnaná partie. Březová je v tabulce na druhém místě a v soutěžích, které sleduje deník Sport, je nejproduktivnější. Její střelci teď mají na kontě už 130 branek… Na Kynšperku si smlsla.

Hosté látali sestavu na poslední chvíli. V bráně dostal šanci dorostenec, který ani není gólmanem. Na trávník pak vyběhli vedoucí týmu, kterému je 53 let, i jeho o osm let mladší předchůdce. „Jsme v blátě, z kterého se nedokážeme odrazit,“ krčí bezmocně rameny sekretář klubu.

I v téhle bídné situaci ale nechtěli zástupci sáhnout k tomu, že k zápasu vůbec nepocestují a prohrají kontumačně. „Kdyby k tomu došlo, tak bychom ještě dostali pokutu. Vím, že to pochválit nejde, ale my jsme udělali maximum možného, abychom vůbec mohli hrát,“ vykládá funkcionář.

Takhle to hosté zabalili až po hodině hry, kdy kvůli zranění během druhé půle odstoupilo několik hráčů. Stav byl v tu chvíli 23:1 (hosté na začátku utkání vyrovnali na 1:1, pak už jen inkasovali). Jak hráči ubývali, skóre letělo raketově nahoru. „Nešlo to dál, musela přijít skreč,“ vysvětluje sekretář poražených. Branka v utkání přitom padla každých dvě a půl minuty.

Před časem dostal Kynšperk šestnáct branek od Ostrova. Už v tu chvíli to vypadalo, že je na dně. Teď ale všechno ještě graduje. „Chtěli jsme dávat šanci mladým klukům, jenže mnozí z nich už také nechodí. Proto musíme dořešit, jakou soutěž v příští sezoně vůbec budeme hrát. Když bych vzal muže, tak bychom měli do další sezony prakticky jen čtyři, pět kusů. Takže, buď se zruší dorost, nebo muži,“ vidí budoucnost v černých barvách sekretář klubu.

Mrzí ho, že je tým terčem posměchu, byť podobné debakly k tomu vybízejí. „Jen kluby, jako Skalná nebo Slavkov, co se dostaly do podobné situace, pochopí, čím procházíme. Situaci bereme vážně, ale do konce sezony to nevyřešíme. Musíme to nějak dohrát, dobojovat,“ konstatuje smířeně.

Kynšperk zatím inkasoval v soutěži 173 branek, možná by si mohl dát jako dílčí cíl to, aby počet gólů v jeho síti nepřelezl dvě stovky. „Že se to nestane, slíbit nemůžu. V situaci, v jaké jsme, je to pro nás jen číslo. Ale doufám, že už se kvůli nějakému rekordu neuslyšíme,“ dodal na konci rozhovoru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud