26. srpna 2017 • 13:25

Gól rukou rozhodl o porážce Převýšova, brankář Stejskal sbíral pochvaly

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vztek a zloba se ostře mísila s radostí domácích. Vzduchem létaly ostré výrazy a k ráně nebylo daleko. Po třetiligovém utkání mezi Vltavínem a Převýšovem (3:2) vládly na hřišti emoce. Za všechno mohla branka domácího Pejší v nastavení, podle všeho dopravil míč do sítě rukou, jenže sudí trefu uznal a Pražené měli tři body. Vytryskl gejzír radosti na domácí straně, hosté cítili křivdu a výsledkem byl gejzír negativních emocí. „Gól na konci jsme dostali i minule, ale ten byl aspoň regulérní,“ povzdechl si trenér poražených Tomáš Hrabík.



Sportovně uznal, že během druhého poločasu měli jeho svěřenci řadu možností, jak ze slibně rozjetých akcí pojistit vedení 2:1. Jenže to se nestalo. „V šatně jsme se bavili o tom, že musíme přidat třetí branku. To by domácí položilo,“ uvědomoval si. Převýšov odehrál v Praze velmi slušnou partii a nejspíš jí chyběla právě jen a jen třetí trefa. „Měli jsme něco proměnit,“ přitakal kouč.

V očích se mu zračilo zklamání, ani nešel za hráči do šatny, nevěděl, co jim po takové koncovce říct. Jeho tým opět vedl v utkání 2:1, ale zase jej nedotáhl ke třem bodům. „Nebudu říkat, že je to nejhorší výsledek, ale nějak nám ubližuje,“ přemýšlel nahlas.

Vltavín se ve druhé půli dostal do tlaku, který vyústil nejprve ve vyrovnání a pak ve vítězný gól.  „Kdyby tohle sudí udělal v náš prospěch, hanbou bych se propadl,“ vrátil se ke klíčové situaci trenér. Jenže na tom, že branka platila už nic změnit nemohl. „Cítím velkou hořkost, těžko se to kouše,“ přiznal.

Alespoň malou radost mohl mít z formy brankáře Jana Stejskala, který si svými výkony řekl o nominaci do reprezentační jednadvacítky. Nic na tom nezměnilo ani to, že na Vltavínu třikrát inkasoval. „Byl jedním z našich lepších hráčů. za žádný gól nemohl a měl několik perfektních zákroků,“ pochválil gólmana trenér Hrabík.

Brankář slavného fotbalového jména zaujal i trenéra vítězů Martina Frýdka. „Byl vynikající. Všiml jsem si ho už při rozcvičce. Výborně vykopával levou i pravou nohou ze země. Vypadá fakt velice dobře, několikrát vyškrábl naše zakončení a Převýšov zachránil. I díky tomu je naše vítězství vydřené, jsou to zlaté tři body,“ uznal Frýdek. Ke sporné rozhodující trefě komentář neměl, z lavičky tu situaci neviděl.

Na vlastní oči přišel omrknout mladého gólmana Petr Kouba, trenér brankářů u reprezentace do 21 let. A byl spokojený, věděl, že se při nominaci trefil.

„Působil jistě, chytil dva, tři góly a já jsem s ním byl spokojený. Jde podobnými kroky jako Koubek, taky chytal dřív za Převýšov a byl v Hradci. Jsem rád, že chytá po zranění a dostává se do sportovní formy,“ poznamenal bývalý vynikající gólman Sparty a vicemistr Evropy 1996.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud