13. února 2014 • 15:20

„To si děláš pr...“ Exsparťan Abena kouče Čáslavi nepotěšil

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Sport Magazín s laděním na hokejový šampionát: Dvojrozhovor Radka a Lea Gudasových
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí ligu oživí na jaře velké fotbalové jméno. Čáslavi bude v boji o postup pomáhat Martin Abena, někdejší záložník pražské Sparty. Ve středečním přípravném zápase na hřišti střížkovských Bohemians však kamerunský legionář ukázal, že má do ideální formy ještě hodně daleko.



Před třemi roky nastoupil za Spartu v play off Evropské ligy proti slavnému Liverpoolu. Tentokrát Martina Abenu čekala v Praze jiná úroveň – na umělé trávě na pražském Proseku hrál za Čáslav proti střížkovským Bohemians, aktuálně předposlednímu týmu druhé ligy. A kamerunský obr v záloze třetiligového týmu při prohře 0:1 nepřesvědčil.

„Nelíbil se mi,“ přiznává bez okolků čáslavský trenér Jan Kmoch. „Projevila se na něm únava z našeho náročného programu posledních dní.“

Na hráči se zkušenostmi z velkého fotbalu se možná podepsala i kulisa středečního přáteláku, který pod mizerným umělým osvětlením na tvrdém povrchu připomínal spíš utkání rekreační ligy, než duel dvou profesionálních celků. Abena byl málo u míče a hodně kazil.

„To si děláš pr...“ ozvalo se z lavičky hostí, když z nepozornosti rozehrál trestný kop do vedle stojícího spoluhráče a Bohemians se díky tomu dostali k zakončení. Nešťastné Abenovo vystoupení skončilo předčasně už ve 41. minutě, kdy si poranil kotník v tvrdém souboji o míč. Nemělo by však jít o nic vážného.

„Dá si týden pauzu, ono mu to prospěje,“ říká Kmoch.

Martin Abena byl v přátelském utkání se Střížkovem málo u míče a hodně kazil
Martin Abena byl v přátelském utkání se Střížkovem málo u míče a hodně kazil

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud