10. dubna 2011 • 19:28

První Dukla potřetí za sebou jen remizovala

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Vedoucí tým druhé fotbalové ligy Dukla Praha potřetí za sebou jen remizoval. V 21. kole dnes hrál 1:1 v Mostě a před druhou Vlašimí vede o čtyři body.



Dukle pomohl do vedení šťastný gól čtyři minuty před koncem prvního poločasu, kdy si Bergrův centr srazil ve skluzu do branky Běloušek. Po přestávce se Most tlačil za vyrovnáním a hostující gólman Rada musel několikrát zasahovat.

Po Christofově střele ještě brankáře Dukly zachránilo břevno, v 74. minutě už ale kapituloval, když Badaljanův centr usměrnil do sítě Danoski. Oba týmy poté mohly strhnout vítězství na svou stranu, Danoski ale v šanci podruhé úspěšný nebyl a Bergrovu střelu vytěsnil mostecký brankář Pokorný.

Dukla si udržela jarní neporazitelnost, po třetí remíze za sebou se však její náskok v čele tabulky před druhou Vlašimí zmenšil na čtyři body. Třetí Třinec ztrácí o bod víc.

Vlašim potřetí za sebou nedala gól

Fotbalisté Vlašimi v druhé lize potřetí za sebou nedostali gól a po domácí výhře 1:0 nad Varnsdorfem se vrátili na druhé místo. Další tříbodový zisk jim dnes zajistil Droppův gól z 55. minuty.

V prvním poločase Vlašim soupeře téměř k ničemu nepustila, sama ale rovněž neskórovala, i když si domácí hráči vytvořili několik šancí. Hned v úvodu našel Průcha volného Bálka, ten však trefil pouze gólmana Porcala. Klavík potom před brankou těsně nedosáhl na centr.

Až v úvodu druhé půle se Vlašimští dočkali gólu. Po Vebrově přihrávce se přesnou střelou k tyči prosadil záložník Droppa. Ten pak mohl zápas definitivně rozhodnout, ale jeho další střela skončila na břevně.

Hosté chtěli bod a neměli k němu daleko. Po rohovém kopu zakončoval u zadní tyče číhající Jordák, ale jeho hlavička se od břevna odrazila do zámezí.

Béčko Sparty zničilo Čáslav

Fotbalisté B-týmu pražské Sparty porazili v 21. kole druhé ligy Čáslav 4:1. Jako první přitom v utkání skórovali hosté, v 17. minutě se po rohovém kopu přesnou hlavičkou prosadil Džafič. Domácí však kontrovali čtyřmi brankami a gólman Švenger navíc chytil Šislerovi penaltu.

Sparťané na konci poločasu dvěma rychlými brankami otočili skóre. V 38. minutě se z hranice šestnáctky trefil Hušek, krátce nato byl v pokutovém území faulován Skalák a kapitán Rada poslal z penalty Pražany do vedení.

V druhé půli mohla Čáslav ze stejné standardní situace vyrovnat, ale po faulu na Džafiče se při Šislerově penaltě blýskl domácí brankář Švenger. Sparta poté zápas rychle rozhodla: po rohovém kopu přesně hlavičkoval Polom a čtvrtý gól přidal tvrdou ranou Kraják.

Třinec porazil předposlední Kladno

Třinečtí fotbalisté porazili v 21. kole druhé ligy předposlední Kladno 2:0 a sami se posunuli na postupovou druhou příčku. O góly se v prvním poločase postarali Hanus a Mrázek.

Třinec šel do vedení po 12 minutách hry, kdy Hanus překonal kladenského brankáře Jakubova střelou z těžkého úhlu a vstřelil svůj pátý jarní gól. V závěru první půle pak zvýšil Mrázek, k němuž se dostal míč po Sieglově rohovém kopu.

Po změně stran ale mělo navrch Kladno. Uspokojení Třinečtí vyklidili pole, jenže Středočechům scházela v koncovce finální přihrávka. Domácí zadáci společně s gólmanem Lipčákem tak všechny kladenské akce zneškodnili a na dvougólovém vítězství Třince se už nic nezměnilo.

Jihlava doma ztratila se Zlínem

Fotbalisté Jihlavy remizovali v domácím prostředí se Zlínem 1:1 a po 21. kole druhé ligy jim v tabulce patří páté místo s dvoubodovou ztrátou na postupové příčky. Obě branky padly v první půli, na proměněnou penaltu domácího kapitána Dorta za dvanáct minut odpověděl zlínský útočník Kroupa.

Na první gól se čekalo do 22. minuty. Domácí Tecl byl ve vápně stažen k zemi a rozhodčí Ochotnický nařídil pokutový kop, který proměnil Dort. Zlínský gólman sice vystihl směr jeho střely k levé tyči, ale natahoval se po ní marně.

Za 12 minut bylo vyrovnáno. Kroupa využil zaváhání jihlavských obránců, zaběhl si na ně a překonal gólmana Uvarenka. V poslední minutě první půle zahrával hostující Dobeš volný kop, po němž míč skončil v síti, ale sudí gól kvůli ofsajdu neuznal.

Po přestávce Zlínští vsadili na napadání soupeřovy rozehrávky a vpřed vyráželi jen k rychlým kontrům. Jihlavané měli v druhém dějství několik nadějných příležitostí, ale žádná nevedla k vážnějšímu ohrožení zlínské branky.

Karviná si poradila se Sezimovým Ústím

Fotbalisté Karviné porazili v 21. kole druhé ligy nováčka ze Sezimova Ústí 2:0. O branky domácích se postarali před koncem prvního poločasu Ciku a v závěru zápasu Motyčka.

Hosté dělali Karviné potíže pouze v úvodu, pak otěže zápasu převzali domácí. Branky se dočkali ve 41. minutě, kdy Sezimovu Ústí nevyšel ofsajd systém a Ciku po kličce gólmanovi Fryštákovi zakončil do prázdné branky.

Také po změně stran patřilo utkání domácím, obrana hostí ale byla pozorná. Karviná zvýšila na 2:0 až tři minuty před koncem, kdy Fickův centr našel Motyčku a ten zamířil přesně k levé tyči.

Karviná se díky vítězství na svého soupeře bodově dotáhla. V tabulce je s třiceti body devátá, Sezimovo Ústí osmé.

21. kolo druhé fotbalové ligy:
Sparta Praha B - Čáslav 4:1 (2:1)
Branky:
38. Hušek, 42. Rada z pen., 63. Polom, 72. Kraják - 17. Špidlen.
Rozhodčí: Damková - Pospíšil, Koval. ŽK: Glaser, Hašek, Putz - Ptáček, Kotrba, Růžička. Diváci: 325.
Sparta B: Švenger - Hašek (63. Sus), Polom, Hušek, Krob - Kadeřábek (9. Kraják), Glaser, Rada, Zeman - Putz, Skalák (81. Lačný). Trenér: Svoboda.
Čáslav: Bárta - Ptáček, Špidlen (68. Macek), Kotrba, Šturma - Kunášek, Sedláček (79. Fikejz), Šisler, Růžička - Mojdl, Džafič (79. Hušťava). Trenér: Abrhám.

Třinec - Kladno 2:0 (2:0)
Branky:
12. Hanus, 45. Mrázek. Rozhodčí: Hájek - Pelikán, Kocián. ŽK: Joukl, Hupka, Malíř, Rehák - Procházka. Diváci: 482.
Třinec: Lipčák - Joukl, Hupka, Kuděla, Minařčík - Malíř (61. Lisický), Hanus (66. Ceplák), Rehák, Siegl, Onyango - Mrázek (90. Surynek). Trenér: Luhový.
Kladno: Jakubov - Bartoš, Rendla, Macháček, Procházka - Holub, Radosta, Puchmertl (77. Rouček) - Kmoch (55. Wojnar), Sklenář (87. Samek), Kabele. Trenér: Peřina.

Most - Dukla Praha 1:1 (0:1)
Branky:
74. Danoski - 41. vlastní Běloušek. Rozhodčí: K. Hrubeš - Lhoták, Košec. ŽK: Danoski, Ruseckij - Nečas. Diváci: 835.
Most: Pokorný - Knakal, Bohata (77. Lafrance), Běloušek, Jendruščák - Ruseckij (63. Rosendo), Christof, Schut, Danoski - Bednář (60. Hofmann) - Badaljan. Trenér: Aňon.
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Šmíd, Pospíšil - Malý (72. Šiml), Gedeon, Hanousek - Berger, Svatonský (80. Nečas) - Chigou (62. Jirouš). Trenér: Kozel.

Vlašim - Varnsdorf 1:0 (0:0)
Branka:
55. Droppa. Rozhodčí: Příhoda - Marek, Santarius. ŽK: Kotiš, D. Procházka (oba Varnsdorf). Diváci: 658.
Vlašim: Frydrych - Schuster, Nešpor, Krmpotič, Petrů (80. Kotyza) - Vebr, Droppa, Zlomislič, Průcha (90.+2 Matějka) - Bálek, Nádeníček (70. Jícha). Trenér: Kočí.
Varnsdorf: Porcal - Ježdík, Pimpara, Ginzel, Hozda - Rudnickij, Jakobovský (75. D. Procházka), Mach (65. Jordák), Breite - Kotiš, Klavík (68. J. Procházka). Trenér: Křeček.

Jihlava - Zlín 1:1 (1:1)
Branky:
22. Dort z pen. - 34. Kroupa. Rozhodčí: Ochotnický - Zlámal, Vnuk. ŽK: Kopic, Krutý, Tecl - Kořínek, Malcharek. Diváci: 2150.
Jihlava: Uvarenko - Veselý, Tlustý, Šimáček, Šilinger - Karlík - Dolejš (57. Mešanovič), Dort, Kopic (74. Šimonek), Krutý (46. Görner) - Tecl. Trenér: Vrzáček.
Zlín: Kořínek - Jugas, Malcharek, Zbožínek, Jelínek - Konečník (79. J. Dobeš), R. Dobeš (90. Poznar), Bačík (85. Elšík), Novák - Kroupa, Bublák. Trenér: Kalivoda.

Karviná - Sezimovo Ústí 2:0 (1:0)
Branky:
41. Ciku, 87. Motyčka. Rozhodčí: Možíš - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Novák, Dobal (oba Sezimovo Ústí). Diváci: 1676.
Karviná: Kafka - Hoffmann, Mráz, Štajer, Knötig - Ciku (90. Látal), Pavlík, Ficek, Gajdoš (80. Motyčka), Milosavljev (71. Presl) - Vrána. Trenér: Kula.
Sezimovo Ústí: Fryšták - Hric, Novák, Cíferský, Rožboud - Jasanský, Dobal, Horka (84. Martínek), Kočí - Vukadinovič, Simr (46. Mach). Trenér: Zákostelský.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud