28. května 2013 • 13:56

Blázinec kolem Bohemek. Jejich sobotní derby bude v Příbrami

Autor: kap, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Očekávané pražské derby ve druhé lize se bude hrát… v Příbrami. Do středočeského města se přesouvá sobotní zápas, ve kterém fotbalisté střížkovských Bohemians Praha hostí vršovické Bohemians Praha 1905. Podle prohlášení sekretáře Bohemians Praha Martina Bartoníčka jsou důvodem změny stadionu bezpečnostní důvody. Zápas začne U Litavky v sobotu v čase 17:00.



Stejně jako v několika předchozích případech je okolo vzájemného utkání dvou klubů, které mají klokana ve znaku, velmi živo. Ještě včera mluvili na Střížkově o jiném scénáři.

Bohemians Praha chtěli v sobotu na svůj stadion na pražském Střížkově pustit pouze 120 příznivců Bohemians 1905. Nikdo jiný by se pak mimo sektor hostí nedostal. Paradoxně ani domácí fanoušci, mezi které se chtěli přimíchat i fandové soupeře. Domácí se báli výtržností, které by mohly poškodit jejich stadion.

„Už se mezi oběma kluby odehrály tři zápasy a ani jednou nedošlo k nějaké demolici stadionu. A to i přes provokace ze strany Střížkova. Tak nevidím důvod, proč by k tomu mělo dojít počtvrté. Je to podle mě jen zástupný důvod,“ zlobí se ale předseda Družstva fanoušků Bohemians Petr Jirát.

Nakonec zvítězila varianta zápas přesunout mimo hlavní město. O přeložení dějiště duelu požádala Rada Městské části Praha 9. Obávala se, že by ne zcela vyhovující prostory stadionu mohly přispět k narušení pořádku.

"Je dost možné, že by celý zápas nemusel proběhnout zcela v klidu. Proto jsme se rozhodli naše občany chránit před zbytečnými problémy," řekl v prohlášení místostarosta Městské části Praha 9 Adam Vážanský.

Vstupenky na utkání bude možné zakoupit dvě hodiny před začátkem pouze na pokladnách v Příbrami. "Volné vstupenky, které byly vytištěny v Letňanských Listech, permanentky a vstupy V.I.P. k tomuto zápasu vydané na stadion Lovosická 559 Praha 9-Letňany na tento zápas jsou neplatné," uvedl střížkovský klub.

Na pondělní schůzce zástupců Bohemians Praha od policie padl návrh, aby se utkání hrálo na Střížkově bez diváků. „To ale Střížkov zavrhl, naopak byl velmi vstřícný. Chtěli, aby se na zápas dostalo co nejvíc fanoušků soupeře, a dokonce navrhli, aby se hrálo v Ďolíčku, což nešlo. Nikdo rozhodně nikoho nediskriminuje,“ hájil postup pořadatele bezpečnostní manažer FAČR Martin Synecký.

Zápas začne U Litavky v sobotu v čase 17:00.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud