31. května 2015 • 19:54

Zlín si v Třinci vystřílel třetí místo a může do ligy místo Varnsdorfu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Zlína v posledním kole druhé ligy zvítězili 3:0 v Třinci a obsadili třetí místo, které za určitých okolností může znamenat postup mezi elitu. Druhý celek tabulky Varnsdorf nemá vyhovující stadion a jeho působení v příští sezoně nejvyšší soutěže je nejisté.



V polovině června se rozhodne, zda Varnsdorf, jenž dnes remizoval 0:0 v Ústí nad Labem, dostane licenci pro první ligu. Severočeský klub si může dojednat pronájem stadionu v jiném městě, ale pouze na rok a musí se zavázat, že do další sezony stihne zrekonstruovat vlastní areál.

Podle starosty Varnsdorfu Stanislava Horáčka to však nebude možné stihnout. Právo na start v příštím prvoligovém ročníku by tak mohlo připadnout dalším týmům v pořadí Fotbalové národní ligy.

Zlín v Třinci nakročil k hladké výhře už v úvodní půli, kdy se dvakrát trefil nejlepší týmový střelec Poznar. V nastaveném čase druhého poločasu ještě zvýraznil skóre Matějov. Moravané získali stejně bodů jako Žižkov (55), ale díky lepším vzájemným zápasům se před něj dostali na bronzovou pozici.

Vítěz druhé ligy Olomouc se rozloučila se svými diváky porážkou 0:1 s Žižkovem. Pražané začali na Hané výborně a už ve druhé minutě šli do vedení po přímém kopu Bartošáka. Po půlhodině hry mohl vyrovnat Zahradníček, který obešel vyběhnutého gólmana Holého, jenže z úhlu netrefil branku. Ve druhé půli Viktoria náskok udržela a na konci ročníku vyhrála čtvrté utkání za sebou.

Sestupující Most a Kolín zakončily druhou ligu prohrami. Předposlední Most doma podlehl 0:1 Karviné, poslední Kolín ve Znojmě sice vedl, ale nakonec utrpěl porážku 2:3.

Nejlepším střelcem soutěže se stal olomoucký útočník Václav Vašíček, který nastřílel 13 branek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud