Richard Šíma
31. května 2016 • 07:18

Baník v druhé lize hlásí první posilu. Přichází bývalý obránce Slavie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravský Baník hlásí první posilu. Druholigový klub posílí slovenský stoper Martin Dobrotka. Bývalý slávista a naposledy hráč slovenské Skalice se Baníku upsal na jeden rok s možností opce.



Dobrotka kvůli sérii zranění skončil loni v září své několikaleté působení ve Slovanu Bratislava, v jehož dresu se proslavil v roce 2011 gólem do sítě AS Řím, který tehdy znamenal nečekaný postup slovenského klubu do hlavní fáze Evropské ligy.

Kvůli zdravotním potížím vynechal celý podzim, pak přestoupil do tonoucího MFK Skalica, v jehož řadách na jaře naopak nechyběl ani minutu. Skalickému sestupu z nejvyšší soutěže však ani on zabránit nedokázal.

Dobrotka měl dle svých slov víc nabídek ze slovenské ligy, rozhodl se však pro přestup do Baníku. „Je to pořád velký pojem. Věřím, že tomuto klubu pomůžu k návratu zpět do nejvyšší soutěže,“ prohlásil jedenatřicetiletý hráč, jehož si pro Baník vytipoval nový sportovní ředitel Dušan Vrťo. „Znám ho ze slovenské ligy velmi dobře,“ pravil dnes už bývalý sportovní šéf FK Senica.

„Je to zkušený stoper, navíc vůdčí typ. Přesně takového potřebujeme,“ pravil Vrťo, jenž do Baníku hodlá přivést další hráče. „Rozjednáno toho máme mnoho. Teď si ale chci co nejdříve sednout s našimi hráči Danielem Holzerem a Filipem Kašou a dohodnout s nimi nové smlouvy u nás v Baníku,“ řekl Vrťo na konto baníkovců, o něž je v lize údajně zájem. „Jsou to naši odchovanci a právě na takové chceme sázet. Proto máme zájem, aby u nás zůstali,“ dodal Vrťo.

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud