Richard Šíma
31. srpna 2016 • 21:02

Exbaníkovec Mišinský posunul Vítkovice do horní poloviny druhé ligy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nad očekávání dobře si zatím ve Fotbalové národní lize vede nováček z Vítkovic. V odloženém utkání 1. kola porazili Ostravané Prostějov 2:1 a v tabulce se posunuli na osmé místo. Dvěma góly pomohl Vítkovicím v souboji nováčků k výhře Vladimír Mišinský, někdejší hráč Baníku.



„Máme šest bodů, to je skvělé,“ hodnotil Mišinský nečekaně dobrý start Vítkovic do druholigové sezony. Vítkovice byly před jejím začátkem pasovány na jednoho z hlavních adeptů na sestup.

Roli outsidera před úvodním kolem přijal i trenér Roman West. „Říkal, že pět bodů po pěti kolech bude zlatých. Teď máme bodů šest a to páté kolo ještě k dobru,“ pochvaloval si Mišinský, hráč se sedmatřiceti prvoligovými starty v dresu Baníku nebo Hradce Králové.

Ani vítkovický trenér Roman West neskrýval po středečním vítězství nad Prostějovem spokojenost. „Těch šest bodů je opravdu důležitých. A co je stejně důležité, to je fakt, že nás žádný ze soupeřů, tedy ani české Budějovice nebo Žižkov, kde jsme prohráli, vyloženě nepřehrál,“ pravil West.

Myslí si ale, že těžké časy na Vítkovice ještě čekají. „Uvidíme, kolik bodů budeme mít po pátém kole. Teď jich máme stejně jako Sigma Olomouc, to je jistě krásné, ale těch následujících pět kol bude těžších a těch dalších pět ještě těžších. To nás budou čekat takoví soupeři jako Baník, Sigma nebo Opava. Takže buďme rádi za každý bod nad průměr, který teď dokážeme urvat. Máme jich šest, ale po podzimu jich chceme mít patnáct. A k tomu číslu máme ještě daleko,“ dodal West, jehož tým se v sobotu střetne s dosud trápícím se Třincem, jenž má po čtyřech kolech na kontě jediný bod.

MFK Vítkovice - 1. SK Prostějov 2:1 (1:1)
Branky:
36. z pen. a 65. Mišinský - 33. Štrombach z pen. Rozhodčí: Ulrich - Pospíšil, Koval. ŽK: Prajza, Jurča, Kostolanský - Nekuda, Hirsch. Diváci: 786.
Vítkovice: Kostolanský - Cverna, Mikula, Coufal, Prajza - Fiala (54. Ondráček), Vaněk, Hlavsa - Mišinský, Kraut (67. Jurča) - Kovařík (81. Wojnar). Trenér: West.
Prostějov: Kofroň - Hirsch, Sus, Schuster, Pančochář - Šteigl (62. Machálek), Skwarczek, Štrombach (81. Petržela), Fládr, Langer (90. Rus) - Nekuda. Trenér: Jura.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud