Jakub Konečný
6. června 2018 • 09:24

Žižkov shání kouče. V hledáčku je Mikolanda, který vede mládež Slavie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco Hradec Králové v úterý představil nového trenéra Zdenka Frťalu, jiný ambiciózní druholigový celek učinil opak. Žižkov oznámil ukončení spolupráce s Bohuslavem Pilným. Největším favoritem na volné místo je podle informací deníku Sport třiatřicetiletý Petr Mikolanda, který vede šestnáctku Slavie Praha. 



Zajímavé trenérské změny neprobíhají pouze v HET lize, kde se čeká, jak se vyvine situace v Liberci, na Dukle a v Karviné. Rušno je na lavičkách i o patro níž. Poté, co oboustrannou dohodou skončila mise Bohuslava Pilného, hledá nového kouče třeba Žižkov. A vše zatím směřuje ke jménu Petra Mikolandy, dosud trenéra mladšího dorostu Slavie.

„Miki je jedním z kandidátů, ale zvažujeme i jiné možnosti. Jasno bude během tohoto týdne,“ řekl deníku Sport majitel žižkovského klubu Jiří Rýva.

Mezi Viktorií a Slavií funguje několik let pouto, na jaře pod televizní věží hostovalo pět talentů z Edenu: Marcel Čermák, Jan Kuchta, Petar Musa, Vojtěch Mareš a Václav Pardubský. Od příští sezony by Slavia chtěla spolupráci ještě upevnit, Mikolanda jako trenér je její návrh.

Mikolanda se vrací do velkého fotbalu
Mikolanda se vrací do velkého fotbalu

Třiatřicetiletý Mikolanda sám platil za velký talent, v mladém věku odešel přes Slavii ze Žižkova do West Hamu United. V Anglii se však neprosadil a po návratu do Česka působil v Mladé Boleslavi, kde jeho slibnou kariéru předčasně ukončilo vážné onemocnění ledvin, kvůli kterému musel nakonec podstoupit transplantaci.

Po rekonvalescenci ještě nastupoval za Horní Měcholupy a Žižkov, ale nakonec dal přednost trenérské kariéře u mládeže ve Viktorii a posléze ve Slavii. V kategorii dospělých zatím netrénoval a začít hned na ambiciózní druholigové štaci by pro něj mohlo být velké sousto, proto Žižkov zvažuje i jiné možnosti.

Dvanáctý tým uplynulé sezony přitom není zdaleka sám, z druholigových klubů potvrdily trenéra pro nový ročník zatím pouze Brno (Roman Pivarník), Hradec Králové (Zdenko Frťala) a Sokolov (Pavel Horváth).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud