29. července 2018 • 12:49

Budějovice otočily zápas na Žižkově. Zůstávají tak stoprocentní

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Českých Budějovic ve 2. kole druhé ligy otočili zápas na hřišti Viktorie Žižkov a po výhře 2:1 si udrželi stoprocentní bilanci v sezoně. Bezchybné jsou zatím po dvou kolech druhé nejvyšší soutěže také týmy Jihlavy, Ústí a Hradce Králové, který doma udolal Znojmo 2:1.



Budějovice přitom na Žižkově nezačaly dobře a v 9. minutě prohrávaly, když se prosadil Čermák. Útočník hostující ze Slavie si naběhl do vápna, kde mu se štěstím sklepl míč Rondič a Čermák zamířil přesně k tyči. Ještě do poločasu se ale po Javorkově centru trefil Koval a srovnal.

Po změně stran si Mršič zpracoval dlouhý pas, obešel dva protihráče a zařídil vítězný gól. Žižkov sice mohl rychle odpovědět, ale obrana Jihočechů vykopla míč z brankové čáry. Víc už domácí nevymysleli, naopak hosté ještě zásluhou Kladrubského trefili břevno.

Hradec Králové doma v první půli Znojmo jasně přehrával, ale na gól si musel počkat půl hodiny, než Vlkanova vybojoval pokutový kop a sám ho proměnil. Ještě do přestávky zvýšil Kropáček prvním gólem ve druhé lize. Další šance domácí nevyužili a v 63. minutě přišlo snížení po střele Ambrozka. Štrombach s Teplým ale posléze v šancích odmítli vyrovnání a Hradec tak zaznamenal druhou výhru.

Exligové Brno i ve druhém utkání ztratilo body a jen remizovalo 2:2 ve Vlašimi. Zbrojovka dokonce 0:2 prohrávala, ale v poslední čtvrthodině vybojovala alespoň bod a odvrátila druhou porážku. 

Vlašim šla do vedení po brejku Hadaščoka, který ještě nahrál před odkrytou branku volnému Fotrovi. Druhý gól přidal v 74. minutě Selemani, jenže Brno se hned vrátilo do hry poté, co jeden z obránců Vlašimi ve snaze odvrátit nebezpečí trefil jen spoluhráče Piška, od kterého se míč dostal do vlastní branky. A chvíli nato z penalty srovnal Magera.

Bez bodu zůstalo Táborsko, které i druhý zápas v sezoně prohrálo 0:1, tentokrát ve Varnsdorfu. O jediný gól se hned v úvodu zápasu postaral domácí Heppner. Hosté mohli srovnat po chybě brankáře Porcala, jenže gól Ndiayeho nebyl uznán

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA - 2. kolo:

Žižkov - České Budějovice 1:2 (1:1), Varnsdorf - Táborsko 1:0 (1:0), Vlašim - Brno 2:2 (1:0), Hradec Králové - Znojmo 2:1 (2:0).

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud