1. prosince 2018 • 16:53

Zbrojovka Brno propustila čtyři fotbalisty. Končí i jednička Melichárek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po nepovedeném podzimu se Zbrojovka Brno rozloučila se čtveřicí fotbalistů včetně opory a brankáře Dušana Melichárka. V klubu, který po minulé sezoně sestoupil z první ligy, už nebudou působit ani záložníci Milan Lutonský, Nigerijec Musefiu Ashiru a portugalský obránce Chico Gomes. Zbrojovka to oznámila v pátek na svém webu.



Brno před sezonou vyhlásilo jasný cíl: vrátit se co nejrychleji do nejvyšší soutěže. Jenže v 16 kolech vyhrálo jen šestkrát a je v tabulce na sedmém místě.

"Sportovní vedení klubu vnímá neuspokojivé výsledky v uplynulém období, jejichž vyústěním je aktuální sedmá příčka. Proto sáhlo k tomuto kroku, který vyhodnotilo jako nezbytný pro přebudování kádru s cílem jej okysličit a zvýšit jeho odolnost," uvedla Zbrojovka.

Melichárek zahájil sezonu s kapitánskou páskou. Letos v únoru v Brně prodloužil smlouvu až do roku 2021 a na podzim mezi tyčemi nechyběl ani minutu. Do zimní přípravy se však už nezapojí. Jediným brankářem na soupisce "áčka" je nezkušený Pavel Halouska.

Lutonský byl služebně nejstarším hráčem Zbrojovky. Její dres nosil sedm let, na podzim ale přišel o místo v základní sestavě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud