6. září 2019 • 08:49

Z Ruska zpět v Brně. Klub patří do první ligy! To je můj cíl, říká Vaněk

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový záložník Ondřej Vaněk se po srpnovém konci angažmá v Ufě vrací do rodného Brna. S druholigovou Zbrojovkou se devětadvacetiletý odchovanec dohodl na podmínkách, zbývají už dořešit pouze organizační detaily s ruskou stranou.



"Udělám vše pro to, abych klubu pomohl tam, kam patří, tedy do první ligy. To je můj hlavní cíl a smysl mého rozhodnutí," uvedl pro klubový web Vaněk, jenž v osmnácti letech přestoupil z Brna do pražské Slavie.

"Většinu hráčů z kabiny si pamatuju spíše jako protihráče. Ale v Brně už trénuju tři týdny, z toho poslední týden s áčkem, takže už kluky vesměs znám líp," dodal osminásobný český reprezentant.

Vaněk se v polovině srpna dohodl na ukončení smlouvy v Ufě, kde působil tři roky. V české lize oblékal vedle Slavie dresy Jablonce a Plzně, s níž získal dva mistrovské tituly. V zahraničí hrál také v roce 2014 v tureckém Kayserisporu.

Vaněk předloni spolu s dalším reprezentantem a hráčem Plzně Janem Kopicem figuroval jako svědek v případu dvojice mužů, kteří byli obžalováni z distribuce drog. Vaněk si podle obžaloby drogy kupoval, v policejním vyšetřování to ale odmítl.

Brno je po sedmi odehraných kolech v tabulce osmé s 10 body.

Ondřej Vaněk skončil v Ufě
Ondřej Vaněk skončil v Ufě

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud