23. března 2021 • 15:23

Nový stadion pro Hradec: cena přes půl miliardy, stavět má majitel Pardubic

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdánlivě nekonečná sága nového stadionu v Hradci Králové má světlo na konci tunelu. Hodnotící komise magistrátu posoudila všechny nabídky a jednu vybrala ke schválení zastupitelstvu. Nová aréna má stát přes půl miliardy korun a stavět ji má společenství tří firem. Paradoxní je, že jedna z nich patří majiteli hokejových Pardubic Petru Dědkovi.



„V zadávacím řízení jsme měli přihlášené čtyři účastníky, nakonec nám předběžné nabídky podali jen tři z nich. Vzhledem k tomu, že jedna z nich byla jednoznačně nejlepší a zároveň splňovala všechny požadované náležitosti, hodnoticí komise se hlasy jak koalice, tak opozice a celkově výraznou většinou rozhodla navrhnout ukončení zadávacího řízení tendru a schválení vítěze,“ říká náměstek primátora Jiří Bláha.

Komise doporučila k výběru nabídku uskupení firem Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont. Nová aréna by měla stát 568 milionů korun bez DPH. Paradoxní je, společnost D&D Elektromont patří do skupiny DDGroup, za kterou stojí Petr Dědek, úspěšný podnikatel, který je výrazný ve sportu prostřednictvím hokejového Dynama Pardubice, které vlastní.

Jak bude nový stadion na místě někdejších „lízátek“ vypadat, není jasné a hodnotící komise ani městská rada zatím nesmí zveřejnit žádné další informace. Vizualizace by ale město mohlo zveřejnit ještě v průběhu března.

Hradecký magistrát ale musí čekat, až případný podpis smlouvy posvětí Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, který zkoumá zadávací podmínky výběrového řízení. V tuto chvíli jsme opravdu v rozhodujícím bodě, jelikož teď už bude záležet především na zastupitelích a samozřejmě také na výsledku řízení na ÚOHS,“ doplnil náměstek Bláha.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud