25. května 2021 • 16:27

Ze Žižkova do Ligy mistrů? Na Auera se jezdí dívat Rapid Vídeň

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Může skočit z druhé české ligy až do Champions League. Jonas Auer, obránce či záložník Viktorie Žižkov, se ocitl v hledáčku Rapidu Vídeň, slavný rakouský klub byl během jara na několika zápasech osobně. „Ano, o zájmu Rapidu o Jonase víme,“ přiznává sportovní ředitel Žižkova Michal Dyml, který by dvacetiletého hráče ovšem rád udržel.



Do Česka přišel Jonas Auer před třemi lety, ze St. Pöltenu ho získala Slavia. V elitním českém klubu se však rakouský mladíček neprosadil, a tak odešel do Mladé Boleslavi, která ho posléze zapůjčila na Žižkov.

V tradičním pražském klubu Auer nastupuje na levém kraji obrany či zálohy, zdobí ho rychlost, driblink i přesný centr, nasbíral už pět asistencí. Přidat naopak potřebuje v bránění.

V rakouském národním týmu do 21 let má na kontě už dva starty a působí trochu jako zjevení, jeho spoluhráči totiž většinou působí v nejvyšší domácí soutěži, nebo třeba v Německu. Z druhé české ligy je Auer v nominaci pochopitelně jediný.

Byť Žižkov už začíná být Auerovi těsný, pokusí se zajímavého cizince udržet. Překážkou však může být opce na přestup, která je podle informací iSport.cz poměrně vysoká.

Rapid má navíc samozřejmě úplně jiné možnosti, zahraje si druhé předkolo Ligy mistrů, v němž může narazit na pražskou Spartu. Jeho zástupci viděli Auera na jaře několikrát na vlastní oči, klub do přestupu šlape. A zájem mají i další značky.

„V Rakousku se o Jonase strhl docela boj,“ přiznává dobře informovaný zdroj z hráčova okolí.

Kdo v něm nakonec bude mít navrch?

FK Viktoria Žižkov Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud