Jiří Fejgl
Premium
23. ledna 2023 • 15:19

Mašek trénuje po čtvrté operaci kolene s Příbramí: Bolí to. Pokaždé víc

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ach jo… Tenhle chlapec, nyní už tedy mladý muž s vizáží kluka, měl nakročeno k velké kariéře. Sedmadvacetiletého Dominika Maška však brzdí prokletý fotbalový kloub - s kolenem už byl čtyřikrát na operaci. Nyní se elegantní záložník pokouší o další návrat v rodné Příbrami, která usiluje o postup do nejvyšší soutěže.



V mládeži kopal za proslulý Hamburger SV. Nebylo divu, že jej německý (nyní bojující o návrat do Bundesligy) kolos vykoupil. Za Příbram totiž nastoupil do zápasu první ligy v 15 letech a 322 dnech. Nikdo mladší se v historii české soutěže na trávníku neobjevil.

V sedmadvaceti letech je však stejně jako v roce 2011 na startu. Už na čtvrtém. Naposledy se zranil minulý rok na jaře, když se snažil procpat do áčka Jablonce.

„Byl to pro mě šok, to přiznám. Skončila mi smlouva v Jablonci, honily se mi v hlavě myšlenky, jestli jít na další operaci,“ vzpomíná. Nakonec znovu absolvuje peripetie fotbalového navrátilce - tentokrát doma.

Kdo upekl váš příchod do Příbrami?
„Od léta jsem byl bez smlouvy, ale pořád jsem měl motivaci nekončit. Jsem Příbramák, jsem tady doma, hodně se kamarádím s Tomášem Wagnerem, který tady hraje. Myšlenka vlastně vzešla z obou stran, šlo o propojení.“

S vedoucím týmem druhé ligy trénujete. Máte kontrakt?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud