3. července 2023 • 15:00

Psotka využil výstupní klauzuli. Z FAČR odchází do Zbrojovky Brno

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdeněk Psotka skončil ve funkci technického ředitele Fotbalové asociace ČR a stal se sportovním ředitelem druholigové Zbrojovky Brno. Dřívější informace iSport.cz potvrdila asociace na svém webu, příchod funkcionáře oznámil i klub.



Psotka ve funkci skončil na základě jednostranné výstupní klauzule. „Zdeňka Psotku jsme chtěli udržet, ale smlouva hovoří jasně. Zároveň oceňuji i korektní přístup Václava Bartoňka (majitele brněnského klubu), který umožní, aby v následujícím období Zdeněk mohl v dohodnutém rozsahu pomoci do okamžiku, než FAČR funkci znovu obsadí,“ uvedl předseda FAČR Petr Fousek.

Devětačtyřicetiletý Psotka začal pracovat pro FAČR před rokem. Předtím byl šest let ve Viktorii Plzeň, kde vykonával funkci šéftrenéra mládeže a později sportovního ředitele. V minulosti působil i jako trenér Olomouce v první lize.

„Přicházím do klubu, který má obrovský potenciál, velmi dobrou práci s mládeží, dobré trenéry už od přípravek a tradici. V mé přímé gesci by měl být především A-tým s přesahem do B-týmu a týmu do 19 let,“ řekl Psotka webu posledního celku uplynulé sezony první ligy.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud