18. února 2013 • 21:10

Juniorská liga dostartovala: Lídr z Brna těsně porazil České Budějovice

Autor: juniorskaliga.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po pomalejším rozjezdu Zbrojovky, lídra premiérového ročníku Juniorské ligy, přišel ve druhé půli brzký gól Matysky z pokutového kopu, po němž domácí ožili a potvrdili roli favorita. Těsnou výhrou 1:0 Brno navázalo v prvním soutěžním utkání jara na fantastický podzim. Svěřenci trenéra Ludevíta Grmely navíc neinkasovali už v sedmém utkání v řadě.



Úvod utkání přinesl spíše náznaky šancí, domácí se poprvé připomněli pokusem Stehlíka, který byl zblokován na roh, hosté zase nepřesnou střelou Vaňka.

Po necelé půlhodině hry se ve velké šanci ocitl Vávra, proti kterému ale dobře vyběhl Rojík a skóre se tak neměnilo. Jinak zápasu vládla nepřesnost, což je vzhledem k ročnímu období a faktu, že se hrálo první jarní kolo na umělé trávě, celkem pochopitelné. Po půli tak trval bezbrankový stav.

Ovšem vstup do druhého poločasu se Brnu povedl. Lapeš šikovnou individuální akcí vybojoval pokutový kop, který chladnokrevně proměnil Matyska - 1:0.

Pár minut poté napřáhl k utěšené střele Stehlík, ale těsně minul. Zbrojovka i s Pernicou či Přerovským v sestavě, jištěná vzadu Hladkým, diktovala tempo hry, ale vedení pojistit nedokázala.

Hostům nešla upřít snaha, ale k ohrožení brněnské série bez inkasovaného gólu měli minimum příležitostí, dobře fungující brněnská obrana je k nim nepustila. Utkání tak nakonec skončilo těsnou výhrou Brna 1:0.

Brno – České Budějovice 1:0 (0:0)

Branka: 48. Matyska (pen.). ŽK: 78. Lapeš – 47. Zeba, 61. Wermke, 76. Slavík. Rozhodčí: Plesar - Pochylý, Marek.

FC Zbrojovka Brno: Hladký – Matyska, Zezula, Pernica, Kršák – Vávra (87. Ullmann), Varaďa (71. Fall), Malík (64. Stáňa), Přerovský – Stehlík, Lapeš.
SK Dynamo Č. Budějovice: Rojík – Kabele, Novotný, Sláma, Riegel – Repa, Zeba, Čadek, Wermke (71. Hronec) – Slavík, Vaněk.
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud