27. října 2011 • 12:53

Mikel v poháru Spartě nevyloučil Brabce, čtyři zápasy si nezapíská

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Komise rozhodčích Fotbalové asociace České republiky omezila sudímu Petru Mikelovi delegaci na čtyři zápasy. Hlavní rozhodčí chyboval minulý týden v osmifinálovém duelu Ondrášovka Cupu mezi Znojmem a pražskou Spartou, když nevyloučil za faul vysokou nohou hostujícího Ericha Brabce. ČTK to dnes řekla šéfka komise Dagmar Damková.



Brabec v první půli ostrým zákrokem zasáhl domácího Romana Hříbka do hlavy a způsobil mu krvavé zranění, kvůli němuž musel být znojemský zadák dlouho ošetřován. Rozhodčí Mikel udělil hostujícímu stoperovi pouze žlutou kartu, podle komise měl ale následovat přísnější verdikt.

"Chceme dát jasný signál, že tyhle brutální fauly nechceme tolerovat," uvedla Damková. "Vím, že to bylo neúmyslné, ale hráč takhle do souboje nemůže jít. Musí si být vědom, že toho protihráče může zasáhnout do hlavy. Jde o zdraví hráčů a tentokrát bylo jen velké štěstí, že se nic vážného nestalo," dodala nová šéfka komise.

Na čtyři zápasy komise na svém zasedání zastavila činnost také pomeznímu rozhodčímu Michalu Urbanovi, který v 10. ligovém kole v Ostravě upřel Hradci Králové v druhém poločase dva regulérní góly. Asistent kvůli domnělému ofsajdu chybně neuznal branky Romana Fischera a Marka Plašila a "votroci" odjeli s porážkou 0:1.

"Nastolili jsme, že pokud dojde k ovlivnění výsledku, ať už neuznaným nebo uznaným gólem, sáhneme k takhle vysokým trestům," vysvětlila Damková, která už kvůli chybám v posuzování ofsajdových situací dříve omezila delegaci Ivu Chytilovi a Ondřeji Pelikánovi na pět zápasů. "Rozdíl byl v tom, že ti dva jsou mezinárodní sudí, proto měli o zápas navíc," dodala.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud