2. května 2012 • 22:21

Vyhrál pohár, končí s kariérou. Bude se mi krásně odcházet, říká Kučera

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stylový konec kariéry si vychutnává olomoucký fotbalista Radim Kučera. Osmatřicetiletý kapitán dovedl Sigmu ve finálovém duelu se Spartou k triumfu v Poháru České pošty a v jednom z posledních utkání na vrcholné úrovni se dočkal své první velké trofeje. Kučera byl dojatý, jakým způsobem se loučil se svým osudovým klubem.



"Je smutné, že jsem se dočkal toho prvního poháru až v osmatřiceti letech. Kdybych něco vyhrál dřív, asi by se mi to tak zalíbilo, že bych to chtěl vyhrávat častěji. Takhle to je poprvé a opravdu naposledy. Bohužel, ale aspoň tak," řekl po utkání defenzivní univerzál.

Jeho rozhodnutí opustit ligovou scénu je prý nezvratné. Kučera se už těší, až v rodných Viganticích bude hrát krajský přebor. Teď mu ještě zbývá odehrát poslední tři ligové zápasy.

"Ten fotbalový důchod si teď budu užívat. Ve Viganticích to bude paráda. Nikdo mě nepřemluví ani za nic," prohlásil Kučera, který v kariéře vyzkoušel i angažmá v Opavě nebo Arminii Bielefeld.

Kučera netajil, jak emotivně dnešní zápas prožíval.

"Ten pohár jsem strašně chtěl. Škoda jen, že se toho nedožil můj otec, který před dvěma lety zemřel. Takže ten pohár je pro něj, doufám, že to vidí. Držel nám určitě palce," řekl Kučera.

V hlavně měl ještě vzpomínky na loňský rok, kdy v pohárovém finále Olomouc podlehla po penaltovém rozstřelu Mladé Boleslavi.

"Zase jsem mohl být druhý, ale na světě jsou důležitější věci než nějaký pohár. Kdybychom jej nevyhráli, svět by se nezbořil. Ale já jsem rád, že ho vezeme do Olomouce. Cením si toho moc. O to víc, že to bylo proti Spartě," líčil Kučera.

O výhru se ale prý bál až do úplného konce. Kučerovi zatrnulo, když jeho parťák Ordoš nejprve zahodil nadějný brejk a Kweuke vzápětí na druhé straně selhal v jasné šanci.

"Málem to bylo 1:1. Zaplaťpánbůh, že nedošlo na penalty. Šel bych asi až po gólmanovi, nebo až po trenérech, kdyby to šlo. Tohle bych asi nezvládl," líčil Kučera se smíchem.

Je šťastný, jak svoji kariéru uzavírá. Dnes triumf v poháru, v závěru ligy zřejmě záchrana v nejvyšší soutěži, ke které Sigma po dobrých jarních výkonech nezadržitelně směřuje.

"Bude se mi odcházet krásně. Ale ještě musíme zvládnout konec ligy," řekl Kučera.

Vítězní Olomoučtí pózují s trofejí pro vítěze
Vítězní Olomoučtí pózují s trofejí pro vítěze

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud