12. května 2014 • 16:13

Zastavili prodej lístků na finále poháru! FAČR se bojí chuligánů

Autor: spo, jon, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uvažujete o tom, že si koupíte lístek na sobotní finále poháru mezi Plzní a Spartou? Pokud nechcete v Edenu fandit blízko kotle, máte smůlu. FAČR z bezpečnostních důvodů zastavila internetový předprodej vstupenek na hlavní i protilehlou tribunu. „Hromadně je začali zakupovat radikální fanoušci z Polska, Slovenska a České republiky,“ vysvětluje asociace v tiskovém prohlášení.



Pro fanoušky obou klubů platí, že si lístek mohou pořídit výhradně na pokladnách Plzně a Sparty do vymezených sektorů. Příznivci Viktorie mají místa na severní tribuně, sparťané zase na jižní.

Kluby mají k dispozici i lístky do rohových sektorů vedle svých kotlů. "Po posledních finálových zápasech poháru jsme si na asociaci jasně řekli, že prioritou je bezpečnost. Nechceme, aby se někomu něco stalo," zdůrazňuje pro iSport.cz tiskový mluvčí FAČR Ondřej Lípa.

Kdo se chtěl vydat na hlavní či protilehlou tribunu, lístek si (zatím) nekoupí. FAČR tvrdí, že byla donucena prodej lístků zastavit na internetu s ohledem na zajištění bezpečnosti slušných fanoušků či rodin s dětmi. A nechtěla dopustit, aby se promísili s chuligány, kteří vstupenky začali skupovat.

„Mrzí nás, že vstupenky na finálové utkání Poháru České pošty nejsou k dispozici pro všechny slušné fanoušky, ale momentálně neexistují žádné jiné způsoby a opatření, jak radikální skupiny z předprodeje na rizikové utkání eliminovat,“ vysvětluje asociace.

Je tedy možné, že finálový zápas nebude vyprodaný. Kluby mají k dispozici zhruba 10 000 lístků, na hlavní tribunu jsou určené lístky pro sponzory klubů a zástupce asociace. Jak bude probíhat prodej zbylých vstupenek, zatím není jasné.

Může se ale stát, že raději zůstanou některá místa na tribuně volná, než aby se na stadionu dostali blízko sebe příznivci různých týmů. Z náznaků před blížícím se utkání zaznívá, že na finále se chystají i fanoušci Brna, Baníku či Bohemians.

Jejich cílem může být hromadné vyjádření nesouhlasu s předsedou FAČR Miroslavem Peltou, které by mohlo vyústit až v nedohrání sobotního šlágru.

FAČR zároveň upozornila na adresný ticketing. Zájemce o vstupenku musí uvést celé jméno a datum narození. Finále se hraje v sobotu od 18:45.

Pelta o urážkách: Na stadionech chceme jen slušné fanoušky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud