16. května 2014 • 17:25

Finále se dohraje. Zvítězí zdravý rozum, věří kouč Sparty Lavička

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nad velkým Superfinále visí těžký mrak. Mrak z obav, zda se zápas o vítěze Poháru České pošty vůbec dohraje. Hrozí, že duel mezi fotbalovou Plzní a Spartou (sobota 18:45) naruší vulgární pokřiky a nepokoje ze strany fanoušků. „Přál bych si, aby šlo o oslavu fotbalu,“ prohlásil letenský kouč Vítězslav Lavička před sobotním šlágrem.



Pohár České pošty těžko mohl naservírovat lepší závěr. Utkají se dva nejlepší české týmy letošního ročníku Gambrinus ligy, velcí rivalové poutající maximální pozornost fotbalové veřejnosti. 

„Půjde o superfinále, střetnou se dvě nejlepší mužstva, z toho pohledu jde o nejlepší možný zápas,“ neskrýval sparťanský kapitán David Lafata.

„Vnímáme Viktorku Plzeň jako velmi kvalitní tým, který i pod trenérem Uhrinem dosahuje dobrých výsledků. Víme, že nás čeká těžký zápas. Ale jsme odhodlaní uspět a ziskem poháru orámovat letošní úspěšnou sezonu,“ dodal trenér Vítězslav Lavička .

Sportovní aspekt velkého zápasu ale může zastínit úplně jiné dění. Kvůli obavám z řádění fanoušků dokonce fotbalová asociace zastavila prodej lístků na hlavní tribunu, čímž rozhněvala řadu slušných diváků, kteří nechtěli fotbal sledovat ze sektorů za brankami. Právě tam budou radikálnější tábory obou finalistů.



Předseda FAČR Miroslav Pelta , největší terč nespokojených fanoušků, tvrdí, že na zápas přesto dorazí až 17 000 fanoušků a vytvoří zápasu odpovídající kulisu. 

Plzeň a Sparta dostaly něco přes osm tisíc lístků. Letenským v pátek odpoledne zbývalo na pokladnách posledních pár stovek vstupenek, v Plzni zhruba tisícovka. Zakoupit půjdou ještě během sobotního dopoledne. Zbytek připadne Integrovanému záchrannému sboru, sponzorům a partnerům klubů i asociace.

„Nás všechny na Spartě i ty, co mají rádi fotbal a chodí na stadiony, mrzí, co se v poslední době děje. Jsem přesvědčený, že na fotbal chodí většina slušných fanoušků, co chtějí vidět góly a akce. Přál bych si, aby to zítra byla oslava fotbalu ze strany hráčů i fanoušků,“ apeloval Lavička.

Letenský kouč si nepřipouští, že by se zápas nedohrál.  „Jsem pozitivně smýšlející člověk. Chtěl bych, aby se rozhodlo na hřišti a zápas neovlivnila negativní část fanoušků, kteří fotbal kazí. Věřím, že zvítězí zdravý rozum, “ doufá Lavička.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud