28. října 2014 • 19:26

To byl fofr! Liberec v poháru přejel Znojmo šesti góly do půle

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce deklasovali v úvodním utkání osmifinále Poháru FAČR druholigové Znojmo 6:0 a vítězně se naladili na nadcházející podještědské derby s Jabloncem. Slovan dal všechny branky už v první půli, dvakrát se trefili Josef Šural a Martin Frýdek. Odveta, která už bude nejspíš jen formalitou, se hraje na jihu Moravy příští středu.



Liberec je v ligové tabulce až dvanáctý a k Evropské lize tak má momentálně blíž z domácího poháru. I proto slovenský trenér Samuel Slovák postavil nejsilnější možnou sestavu, pouze v brance dal šanci náhradníkovi Lukáši Hroššovi.

Slovan proti osmému celku druhé nejvyšší soutěže, který na jaře sestoupil z ligy, od začátku dominoval. Do dvanácté minuty šli domácí třikrát sami na branku a dva úniky proměnili, když se trefili Šural s Frýdkem.

Druhý jmenovaný v 29. minutě propálil hostujícího gólmana znovu, pak potrestal chybu ve znojemské defenzivě Pavelka. Do pauzy přidal pátý gól z penalty kapitán Fleišman a šestou trefu Šural.

Liberec tak ještě do přestávky vyrovnal svou nejvyšší výhru v sezoně z 6. ligového kola proti Ostravě, která byla rekordním triumfem Slovanu v samostatné lize. V druhé půli už další gól nepadl, Severočechy ale mohlo před derby s Jabloncem těšit, že na poslední půlhodinu poprvé po dlouhém zranění nastoupil záložník Marek Jarolím.

„Jsem rád, že jsme předvedli dobrý fotbal a nějakým způsobem se odvděčili lidem, co přišli. Těší mě, že zápas skončil takovýmto výsledkem, první poločas byl z naší strany excelentní. Byli jsme velice efektivní a hráli velmi pěkně," řekl pro liberecké stránky kouč Slovák.

Znojemský trenér Oldřich Machala neskrýval rozčarování. „Z naší strany to byla úplná tragédie, hlavně přístup v prvním poločase. Máme v týmu několik hráčů, kteří už první ligu zažili, ale s takovýmto přístupem, nasazením a agresivitou si myslím, že to daleko nedotáhneme," uvedl.


Osmifinále poháru FAČR, 1. zápas:

Slovan Liberec - 1. SC Znojmo 6:0 (6:0)

Branky: 7. a 45. Šural, 12. a 29. Frýdek, 32. Pavelka, 42. Fleišman z pen. Rozhodčí: Jech. Diváci: 1250.

Sestava Liberce: Hroššo - Mudra, Pimpara, Pokorný, Fleišman - Obročník, Pavelka (58. M. Jarolím) - Delarge (64. Hadaščok), Ďubek, Frýdek - Šural (74. Soungole). Trenér: Slovák.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud