Jonáš Bartoš
5. května 2016 • 04:58

Mladí sparťané, kteří zaujali: Sáček, střelec krásného gólu a třetí Frýdek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poskládat sestavu z juniorů? Fotbalová Sparta do takového rizika šla. Ve středu proti Jablonci mladíci v rudém dresu sice prohráli 1:2, v odvetě semifinále MOL Cupu (první utkání 2:0 pro Jablonec) ale zanechali výtečný dojem. Hráči si velkou premiéru v prvním týmu náležitě užívali. „Splnil se mi sen,“ netajil sedmnáctiletý Christián Frýdek, v pořadí třetí z úspěšné fotbalové rodiny, co nastoupil za Spartu a ve středu nejmladší hráč na place. Kdo ještě ze sparťanských mladíků zaujal?



Sparta se svými týmy s předstihem ovládla soutěže v dorostu i juniorce. Vzhledem k rozsáhlé marodce se trenérský štáb rozhodl, že své šikovné mládí vyzkouší v ostrém boji mezi dospělými. Proti Jablonci v poháru risk relativně vyšel, prohra 1:2 a velmi odvážný výkon potěšil i letenské fanoušky, kteří mladé debutanty odměnili dlouhou děkovačkou.

„Řekli jsme si, že nemáme co ztratit. Dali jsme do toho úplně všechno. Myslím, že každý předvedl maximální výkon,“ soukal ze sebe devatenáctiletý záložník Michal Sáček. „Dařilo se nám v určitých pasážích držet balon a soupeře přehrávat. Z toho jsem měl dobrý pocit,“ dodal záložník, jehož po utkání výslovně pochválil trenér Zdeněk Ščasný.

Mladík sparťan Sáček: Nemáme se za co stydět
Video se připravuje ...

Ve sparťanské sestavě se objevilo několik zajímavých tváří. Nejmladším mužem na trávníku byl Christián Frýdek, který naskočil na závěrečnou čtvrthodinku. Za Spartu nastupoval jeho otec Martin, jeho bratr je jednou z momentálně zraněných opor. Nejmladší z fotbalové rodiny se tak stal třetím v pořadí, který oblékl dres prvního letenského týmu.

„Táta říkal, ať hlavně nejsem nervózní, že si to mám užít. Zdůrazňoval mi, ať se nebojím hrát, že můžu jen získat. Brácha tu být nemohl, ale před zápasem mi psal a přál mi hodně štěstí. Škoda, že nebyl zdravý, ale doufám, že to klapne a jednou si tohle splníme a zahrajeme si spolu,“ vyprávěl teprve sedmnáctiletý talent.

Sílu sparťanských mladíků ocenil i Jablonec

Sparťané byli pochopitelně z dospělého fotbalu značně vykulení. „Ten rozdíl je obrovský, hlavně v důrazu a tempu hry,“ vyjmenoval Sáček. „Jak v rychlosti, tak celkově v síle. Je těžké se na to adaptovat. Velký problém byly standardky, protože u nás největší hráč měl asi metr osmdesát (centimetrů), u nich bylo pět hráčů kolem dvou metrů,“ doplnil svého parťáka Frýdek.

Kontaktní branku na 1:2 vstřelil útočník Daniel Turyna. "Je to nádherný pocit, byl to můj sen zahrát si tady na Letné. Vůbec jsem to nečekal," zářil osmnáctiletý autor nádherné střely. "Bylo to o dost větší tempo než v devatenáctkách a také zkušenější hráči. Celkově to bylo o dost těžší," hodnotil utkání.

Sparta - Jablonec: Pohledný gól mladíka Turyny, dorost snížil na 1:2
Video se připravuje ...

Spokojený se svým mužstvem byl i trenér Ščasný. S rozeznáváním mladých hráčů mu pomáhal trenér sparťanské devatenáctky David Holoubek. „Jména jsme znali, ale učil jsem se poznávat hráče zblízka. Na tréninku jsem měl papír a trenéra Holoubka, který mi říkal, kdo je kdo,“ usmíval se Ščasný. „Někteří s námi už trénují delší dobu. Zápas to byl hrozně poučný, abych věděl, kdo se s námi zapojí do další přípravy.“

Hbití talenti ze Sparty dělali zkušenějším Severočechům velké problémy. „Neměli co ztratit, nevynechali jediný souboj, fanoušci je odměnili velkým potleskem. Podali sympatický výkon a vypracovali si docela dost možností. Výsledek 1:2 je pro ně fantastický. Pár z nich se tady v áčku určitě v budoucnu ukáže,“ hodnotil dění na trávníku jablonecký stoper Vít Beneš.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Trenéra Sparty potěšili mladíci i přes prohru v poháru
Video se připravuje ...

Střelec Sparty Turyna: Nikdo se nebál, chtěli jsme se ukázat
Video se připravuje ...

Wágner z Jablonce: Proti mladým sparťanům jsme mohli jen ztratit
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud